Gaziantep

O'nun mücadelesi doğuştan başladı

12:58 03 Aralık 2015
O'nun mücadelesi doğuştan başladı

ADSIZ GÜNEBAKAN - Siyam ikizini ayrılma ameliyatında kaybeden ve doktorların "yaşamaz" demesine rağmen geçirdiği operasyonların ardından hayata sımsıkı tutunan 17 yaşındaki Mikail Güneş, engeline rağmen spordaki azmiyle akranlarına örnek oluyor.  

Doğduğu gün yaşam mücadelesine başlayan Güneş, henüz 3 günlük iken girdiği ayrılma operasyonunda ikizini kaybetti. Doktorların ümitsizliğine karşın yaşama sıkı sıkıya sarılan Mikail Güneş, geçirdiği 7 ameliyatın ardından engelli de olsa hayata tutundu.

Lise ikinci sınıf öğrencisi olan Güneş, Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da oynayarak, var olan engellerin azimle aşılabileceğini gösteriyor.

- "Kimse 'engelliyim' diye yılmamalı"

AA muhabirine engelli olmanın hiçbir şeye mani olmadığını söyleyen Mikail Güneş, azimle her şeyin üstesinden gelinebileceğini belirtti.

Bir öğretmeninin tavsiyesi üzerine engelli basketboluyla tanıştığını anlatan Güneş, kısa sürede gösterdiği azim ve başarıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da forma giymeye başladığını ifade etti.

Engelinin başarılarına engel olmadığını dile getiren Mikail Güneş, şunları kaydetti:

"Bir insan engelli olduğu halde eğer azmederse her şeyi başarır. Engelli olmama rağmen basketbolu çok seviyorum ve oynamak istiyorum. Bu konuda da azimliyim. Önce Allah'ın sayesinde, sonra kendi azmim ve isteğimle basketbolda da başarılı olacağım. Bir insan 'engelliyim' diye yılmamalı, tam tersine onun üzerine daha çok gitmeli, daha çok çaba göstermeli. Arkadaşlarım da sağ olsunlar bana çok yardımcı oluyorlar."

Baba Ali Güneş ise siyam ikizi dünyaya gelen oğlunun çok azimli olduğunu söyledi.

Okula başladığı dönemlerde oğlunu okula götürüp getirdiğini anlatan Güneş, "Şu anda tekerlekli sandalyeyle kendisi gidip geliyor. Arkadaşları da yardımcı oluyor. Çok zeki, yetenekli bir çocuk. Engeli hiç tanımadı. Engelli olduğu halde hep yürümeye çalıştı. Dışarı çıkmaya hep istek gösterdi" dedi.

Anne Türkan Güneş de oğlunun çok azimli olduğunu, henüz küçücükken yaşama tutunduğunu ifade ederek, "3 günlük bebek iken ameliyat odalarına girip çıktı ama hayata o kadar bağlı ki akranlarının önüne geçti. Bir yere gidilmesi gerekse, hemen kendisi atılır. Diğer kardeşlerine göre çok istekli ve gayretli. Tekerlekli sandalyesiyle her istediğini yapabiliyor. Hayata o kadar bağlıydı ki akranlarının gerisinde kalmak yerine, tam tersine onların önüne geçti. En küçüğümüz, en kıymetlimiz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.