Gaziantep

"Kıdem tazminatları aylık olarak devlete ödenmeli"

11:48 23 Aralık 2015
"Kıdem tazminatları aylık olarak devlete ödenmeli"

 SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, kıdem tazminatlarının da sigorta primleri gibi aylık olarak devlete ödenmesi, devletin de işçiye ödemesi gerektiğini söyledi.

Konukoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kongre Merkezi'nde düzenlenen "HKÜ Patronlar ve CEO'lar ile Buluşuyor" temalı toplantıda, azmeden, merdivenleri birer birer çıkanların başarılı olacağına vurgu yaptı.

Yarım asrı aşan iş yaşamında, yer süpürmekten genel müdürlüğe ve yönetim kurulu başkanlığına kadar her göreve merdivenleri teker teker tırmanarak geldiğini belirten Konukoğlu, "Bu günleri ne hayal edebilirdim, ne de rüyamda görsem inanırdım" dedi.

Başarının temelinde mutluluğun, mutluluğun temelinde ise başarının yattığına dikkati çeken Konukoğlu, şu önerilerde bulundu:

"Hırsınız aklınızın önüne geçmesin. Şükretmesini bilin. Başarılı olmak için hırslanın, mutlu olmak için ise sahip olduklarınıza bakın, ona sahip olamayanları düşünerek mutlu olun. Başarınızı hazmedin. Bunun için de merdivenleri birer birer çıkın. Çıktığınız her merdivende soluklanın. Çalışma arkadaşlarınıza, astlarınıza kızsanız da darılmayın, kinlenmeyin. Müşteriye kızmayacaksın. Ticaret yapıyorsan kızma duyguna törpü vuracaksın. Gücünüz oranında hayrınızı, hasenatınızı yapacaksınız, zekatınızı vereceksiniz. Nasıl ki hamuru kabartmak için una kabartma tozu katıyorsanız, malınızı korumak ve artırmak için de hayır işleri yapacaksınız ve zekatınızı vereceksiniz."

- Kıdem tazminatı

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Konukoğlu, kıdem tazminatlarının korunması için sigorta primi gibi "kıdem priminin" de aylık olarak devlete ödenmesi ve kıdem tazminatının işçiye devletçe ödenmesini önerdi.

Fabrikaların, işletmelerin batması halinde kıdem alacaklarının da battığının altını çizen Konukoğlu, "Fabrika batınca çalışan kıdem tazminatının derdine düşüyor. Yıllarca mahkeme kapılarında kıdem tazminatını almanın mücadelesini veriyor" ifadelerini kullandı.

Gaziantep sanayisinin esnek yapıda olduğunu ve ekonomideki olumsuzluklar karşısında çok hızlı değişim sağladığını anlatan Konukoğlu, komşu ülkelerden kaynaklanan sorun karşısında 2000'li yıllarda olduğu gibi kısa sürede toparlanacak kabiliyette olduğunu kaydetti. 

Toplantı sonunda HKÜ Rektörü Tamer Yılmaz, Konukoğlu'na plaket sundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.