Gaziantep

Teknoparkı sanayiye taşıyacaklar

13:32 22 Ocak 2016
Teknoparkı sanayiye taşıyacaklar

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, kuracakları teknoparkın, iş dünyasının daha kolay ulaşabilmesi için organize sanayi bölgesinde faaliyet göstereceğini söyledi.

Yılmaz, üniversite yerleşkesindeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, sanayinin ihtiyaç duyduğu gelişmelere daha fazla katkı sağlamak adına teknopark kurmak için bir süre önce çalışmalara başladıklarını belirtti.

Kuracakları teknoparkın bilinenlerden farklı olacağına işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar yapılan teknoparklar üniversitelerin içerisine kurulan yapılardı. Bu ise sanayide çalışan mühendisler için yorucu bir sistem. Çünkü mühendisler fabrikalarda hem üretimle ilgileniyor hem de Ar-Ge geliştirmeye çalışıyor. Teknoparklara gelip Ar-Ge ile ilgilenmeye çalışan mühendisler ise ister istemez üretim bandından uzaklaşıyor ve belki de üretimde gerileme yaşanıyor. Dolayısıyla iş dünyası da belirli oranda Ar-Ge'den uzaklaşıyor. O yüzden kuracağımız teknopark, iş dünyasının daha kolay ulaşabilmesi için organize sanayi bölgesinde faaliyet gösterecek."

Teknoparkla ilgili organize sanayi bölgesinde yer temininin gerçekleştiğini anlatan Yılmaz, mimari aşaması da tamamlanan projede inşaat aşamasına geçebilmek için bakanlık onayı beklediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.