Gaziantep

Gaziantepliler kitap fuarıyla buluşacak

13:33 26 Nisan 2016
Gaziantepliler kitap fuarıyla buluşacak

Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğinde hazırlanan Gaziantep Kitap Fuarı 3 Mayıs'ta kapılarını açacak.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, böylesi bir fuara ev sahipliği yapmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Kitap okumanın önemine değinen Tolay, "Sınavlarda başarı gösteren öğrencilerin çok kitap okuyarak hedeflerine ulaştığını biliyoruz. Dolayısıyla bu fuarın faydalı olacağını düşünüyorum." dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, kitap fuarlarının doğrudan halka hitap ettiğini vurguladı.

Gaziantep'te ilk kez düzenlenen fuarın devam etmesini dileyen Celal, "Fuarı, Gaziantep halkının sahiplenmesi lazım. Gaziantepliler sahiplenmezse ve yeterli ilgi göstermezse devamı mümkün olmuyor ancak ben bunun devam edeceği işaretlerini görüyorum." diye konuştu.

TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz de kentin marka fuarlarının niteliğini ve niceliğini arttırmak için var gücüyle çalışacaklarını belirtti.

Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve odaların destek verdiği fuar, 3 Mayıs'ta GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde açılacak. 50 yayınevinin katılacağı ve çeşitli kültürel etkinliklerin düzenleneceği fuar, 6 gün sürecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.