Gaziantep

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde mezuniyet töreni

17:55 28 Mayıs 2016
Hasan Kalyoncu Üniversitesinde mezuniyet töreni

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Hükümet olarak da bizim bahane üretme hakkımız yok. Hatta başkalarını suçlama hakkımız yok. Bu ülkenin bir sorunu varsa sorumluluk da bizde, çözüm de buradadır. Başkalarını suçlayarak çözüm üretemeyiz." dedi.

Şimşek, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öğrenciler açısından bir maratonun bittiği yeni bir maratonun başladığını söyledi.

Anne ve babaların da haklı bir gururu yaşadığını anlatan Şimşek, “Şimdi yeni bir maraton, iş bulma iş kurma maratonu başlıyor gençler için. Biz Türkiyemizi, gençlerimiz için daha iyi yaşanacak ülke haline getirmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Yakın coğrafyamızdaki büyük sıkıntılara rağmen, çok şükür Türkiye güçlü br şekilde yoluna devam ediyor. İnşallah gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Gençlere tavsiyelerde bulunan, kendi çalışma hayatından örnekler veren Şimşek, şunları kaydetti:

"Aslında özel sektörde de büyük imkanlar var. Bugün beraber mezun olduğunuz insanlarla ilişkilerinizi sıcak tutun. Sosyal çevre çok önemli. Büyük şirketlerde, devlet işlerinde rekabet büyüktür. Aslında KOBİ’ler'de -ki Gaziantep KOBİ’lerin merkezidir- daha güçlü bir rol oynama imkanınız var. Onun için KOBİ’leri ihmal etmeyin. Onların iyi eğitim almış gençlerimize ihtiyaçları var. Oraları iyi bir sıçrama tahtası olarak kullanabilirsiniz. Biz hükümet olarak yeni mezun gençlerimize, iş başında eğitim olması koşuluyla 1 yıllık maaşını biz ödüyoruz. Dolayısıyla gençlerimiz işsiz kalırlarsa mutlaka İŞKUR'a gitsinler. Bir şirket bulsunlar. İkna etsinler, bu şirket onları istihdam etsin ilk yılın maaşını biz karşılıyoruz. 'Yok ben kendi işimi kurmak istiyorum' diyorlarsa o zaman KOSGEB’in kapısını çalsınlar. Yeni başlangıç için birçok fırsat var. Ne yaparsanız yapın gençler, işinizi severek yapın. Çünkü onun apayrı bir hazzı var. Sonuçta çok çalışın. Size verilen herhangi bir işi vasat, ortalama bir şekilde bitirmeyin. Mükemmele yakın bitirin. Farkınızı ortaya koyun. Asla kimsenin sizi ortalamaya, averaja doğru çekmesine izin vermeyin."

Şimşek, risk almaktan, hata yapmaktan korkulmaması gerektiğini dile getirerek "Ama aynı hatayı ikinci kez yapmayalım. Mutlaka bir yabancı dil öğrenelim. Bunun hiçbir mazereti yok. Benim bir şirketim olsa, yabancı bir dil bilmeyen birisini almazdım. Dünyayla artık iş yapacağız. Küresel bir köy burası. Hiç kimsenin sizi aşağıya çekmesine izin vermeyin. Fikirleriniz aykırı da olsa, inanıyorsanız, çalışın uğraşın seslendirmeye devam edin. Asla ve asla ortalama bir insan olmayın. Ortaya bir farklılık koyun." dedi.

Gençlere hiçbir konuda bahane üretmemeleri tavsiyesinde bulunan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakın 'Efendim bize komplo kuruyorlar, bizi kandırıyorlar'. O zaman kandırılmayın. Evet dolayısıyla biz her aşamada iş hayatımızda olsun başka alanlarda olsun sorumluluklarımızı kabul edeceğiz. Gerektiğinde hatalarımızı kabul edeceğiz. Çünkü o bizi daha da güçlendirir."

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu'nun da konuşma yaptığı törende, üniversite birincisi Makbule Cevher Fincan da mezun öğrenciler adına, salonu dolduran aileler ve öğrencilere seslendi.

Konuşmaların ardından okullarını dereceyle bitiren öğrencilere mezuniyet belgeleri Başbakan Yardımcısı Şimşek ve protokol üyelerince verildi.

Bu arada Şimşek, Mimarlık Bölümü birincilikle bitiren yeğeni Zuhal Şemdinoğlu'na da mezuniyet belgesini verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.