Gaziantep

Orman köylüsüne 1 milyon lira kredi desteği verilecek

11:46 06 Haziran 2016
Orman köylüsüne 1 milyon lira kredi desteği verilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 2016 yılında orman köylüsü 2250 aileye toplam 1 milyon lira kredi desteği verilmesi planlanıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor.

Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) bu projelerin devam ettiği Gaziantep'teki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 5 milyon TL kredi desteği verildi.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren bakanlık, Gaziantep'te de güneş enerjisi, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve dam örtülüğü gibi konularda orman köylülerine 5 milyon TL kredi desteği sağladı. 575 aileye güneş enerjisi, 318 aileye süt sığırcılığı, 24 aileye süt koyunculuğu ve 43 aileye dam örtülüğünde olmak üzere toplam 960 aileye 5 milyon lira tutarında kredi desteği verildi.

2016 yılı içinde Gaziantep’teki 550 aileye toplam 1 milyon lira kredi desteği verilmesi planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını dile getirdi.

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını ifade eden Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.