Gaziantep

Gaziantep'te obeziteyle mücadele için sahaya iniliyor

18:57 05 Mayıs 2017
Gaziantep'te obeziteyle mücadele için sahaya iniliyor

Gaziantep'te, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında başlatılan obeziteyle mücadelede diyetisyen eğitimleri tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin iş birliğiyle, ''Türkiye Sağlıklı Beslenme Ve Hareketli Hayat Programı'' kapsamında başlatılan obeziteyle mücadelede diyetisyen eğitimleri tamamlandı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinden oluşan 7 kişilik gruba uzman diyetisyenler tarafından sahada yapılması gerekenler hakkında eğitim verildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde görevli uzman diyetisyenler eşliğinde eğitimlerini tamamlayan diyetisyen öğrenciler sahaya inecek. Mücadele çerçevesinde biri eğitim ve diğeri tarama için kullanılacak araçlarla merkez ilçe Şehitkamil ve Şahinbey’deki mahallelerde taramalar yapılarak, halka eğitim verilecek.

Taramalar ve eğitimlerin ardından vatandaşların vücut kitlesi ölçülerek Gaziantep Büyükşehir Belediye Hastanesine yönlendirilecekler. Burada kan değerleri ölçülen kişiler, obezite merkezlerine alınacak.

Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite uygulanacak obezite hastalarının takibi uzman diyetisyenlerce yapılacak. Türkiye’de ilk defa pilot uygulama yapılacak projenin iki yıl olması planlanıyor.

Protokol çerçevesinde kentte ikamet eden vatandaşlara yönelik sağlıklı beslenme, fiziksel atkivite ve obezite durumunun belirlenmesi için Kavaklık Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Talat Özkarslı Spor Tesisi Kapalı Spor Salonu'nda hizmet verilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.