Gaziantep

Büyüme rakamları

16:55 12 Haziran 2017
Büyüme rakamları

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, komşu ülkelere yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye'nin ilk çeyrekte yüzde 5'lik büyüme dilimine ulaşmasının, ülkedeki güven ve istikrar ortamının bir göstergesi olduğunu bildirdi.

Tiryakioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'nın 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 oranında büyümesinin sevindirici ve gelecek adına umut verici olduğunu belirtti.

Beklentilerin üzerinde gerçekleşen yüzde 5'lik büyümenin, güven ve istikrar ortamının yanı sıra reform paketlerinin ekonomiye olumlu yönde yansımasının kanıtı olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, TÜİK verilerine göre Türkiye ekonomisinin 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 oranında bir büyüme performansı kaydettiğine değinerek, şunları kaydetti:

"2016'nın aynı döneminde büyüme oranı yüzde 4,5 iken 2016 yılının genelinde büyüme oranı yüzde 2,9 olarak gerçekleşmişti. Bu senenin ilk çeyreğindeki yüzde 5'lik büyüme ülkemiz adına hem sevindirici hem de gelecek adına umut verici oldu. Komşu ülkelerimizde yaşanan sıkıntılara rağmen ülkemizin ilk çeyrekte yüzde 5'lik bir büyüme dilimine ulaşması, ülkemizdeki güven ve istikrar ortamının bir göstergesidir. Aynı zamanda reel sektöre sağlanan destekler ve reform paketlerinin de büyüme rakamlarında olumlu etki sağladığını görmekteyiz. Tüm temennimiz bu büyümenin artarak devam etmesi ve büyümenin ihracat ve yatırım endeksli gelişmesi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.