Gaziantep

Suriyeli bebeğin ölümü

12:06 19 Aralık 2017
Suriyeli bebeğin ölümü

Gaziantep'te valiz içerisinde öldürülmüş halde bulunan 5 aylık bebeğin cesedini henüz teslim alan olmadı.

Hafta sonu Şahinbey ilçesine bağlı Kemal Köker Caddesi'ndeki 100. Yıl Parkı'nda valizde kız bebek cesedi bulunmasına ilişkin soruşturma, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesince oluşturulan özel ekip tarafından sürdürülüyor.

Bebeğin annesi İhlas el-Baho (26) ile 10 aydır birlikte yaşadığı Ziyad el- Abdullah'ın (24) tutuklanmasının ardından polis ekipleri babası olduğu iddia edilen Muhammet Hacar'a Nizip ilçesinde ulaştı.

İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen ve ifadesine başvurulan Hacar, çocuğun kendisinden olmadığını iddia ederek cesedi teslim almadı. Bunun üzerine Hacar'dan alınan kan örneği DNA testi için bebekten alınan örnekle karşılaştırılacak.

Test sonuçlarına göre bebeğin cesedinin, kimsesizler mezarlığına defnedilebileceği bildirildi.

Bu arada Muhammet Hacar, polise verdiği ifadesinde, geçen yıl iş aramak için zaman zaman il dışına çıktığını, eşinin de bu sırada hamile kaldığını savundu.

Bu yüzden zaman zaman tartışmalar yaşadıklarını, sonrasında da Baho'nun evi terk ettiğini anlatan Hacar, ifadesinde özetle şunları kaydetti:

"Haberi duyunca çok üzüldüm ama o çocuk benden değil. Ben geçen yıl iş bulmak için Nizip'ten ayrıldım, Gaziantep ve bazı şehirlere gittim. Geldiğimde İhlas bana hamile olduğunu söyledi. Ben de inanmadım. Kuşkulandım çünkü ben uzun süre Nizip'te değildim. Kendisine inanmadığımı söyledim ve ısrarla beni bebeğin babası olduğuma ikna etmeye çalıştı. O yüzden de sık sık tartışıyorduk. Sonra evden kaçtı ve haber alamadım. Aslında ilk zaman biraz aradım başına bir iş gelmiş olabilir diye ama ulaşamayınca ümidimi kesip hayatıma devam ettim. O yüzden çocuk benim değil, cenazesini almayacağım."

Şahinbey ilçesinde 16 Aralık'ta bir parkta valiz içerisinde bebek cesedi bulunmuş, yapılan incelemede darp izlerine rastlanmıştı. Anne ile birlikte yaşadığı kişi gözaltına alınmış, bir kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığını bildirmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.