Gaziantep

Çöpe atılan bebekten yeni haber!

11:51 26 Mayıs 2020 10 Yorum Var
Çöpe atılan bebekten yeni haber!

Gaziantep’te, kağıt toplayıcısı 2 kardeş tarafından çöp konteynerinde bulunarak, hastaneye götürülen ve hemşireler tarafından 'Duru' ismi verilen kız bebek, tedavisinin ardından taburcu edilip, korumaya alındı.

Gaziantep'te, 6 Mayıs günü Aydınlar Mahallesi'nde atık kağıt toplayan 2 kardeş, konteynerde çarşafa sarılı bebek buldu. Kardeşler tarafından hemen yakındaki özel hastaneye götürülen bebek, tedaviye alındı. Kafatasında 2 kırık, yüzü ile vücudunda ezikler olduğu belirlenen ve göbek bağının kesildiği anlaşılan bebek için sağlık ekipleri seferber oldu. Hemşirelerin Duru adını verdiği kız bebeğin tedavisine başlanırken, güvenlik güçlerinin de araştırmasında annesi buldu. Evlilik dışı ilişkiden dünyaya getirdiği bebeğini ailesinden korktuğu için çöp konteynerine bıraktığını söyleyen, ismi açıklanmayan kadın, sığınma evine yerleştirildi.

HASTANEDE ÇİFTE BAYRAM

Çöpte bulunan Duru bebek, hastanedeki yaşam mücadelesinden galip gelmeyi başardı. Doktor ve hemşirelerin özel olarak ilgilendiği bebek, tedavisinin tamamlanmasıyla sağlığına kavuştu. Doktorların son kontrollerini yapmasının ardından taburcu olabileceğinin belirtilmesiyle Duru bebek, hastanede çifte bayram yaşattı. Bebeğin tedavi edildiği hastanenin doktorlarından Prof. Dr. Ercan Sivaslı, "Duru bebek hastanemize geldiğinde genel durumu çok kötüydü. Bebeğimizin yüzünün sol tarafında yaygın şekilde, gövde ve kollarda çok sayıda ezik, kafatasında 2 kırık mevcuttu. Göbek bağı kesilen ve yarası açık bir şekilde bırakılan bebeğimizi tetanozdan ve gelişmiş olan enfeksiyondan korumak için uygun ilaçlar kullandık. Tedavi süresince beslenmesine özen gösterdik ve düzenli banyosunu yaptırdık. Tedavi sonucunda yüzündeki ve vücudundaki yaralar iyileşti. 2 kilo 590 gram olarak hastanemize getirilen bebeğimiz 2 kilo 980 gram oldu, boyu ise 46 santim. Yani şu anda Duru bebeğin genel sağlık durumu iyi. Sağlık kontrollerinin takip edilmesini önererek taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Duru bebek, taburcu edilmesinin ardından devlet korumasına alındı.

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Bahtsız evladım benim içim parçalandı rabbim ömrün boyunca yar ve yardımcın olsun çok güçlü Bi birey olasın sözün kalemin keskin olsun inşallah
    Cevapla
  • Fatma trk. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ahlaksız dizilerin kalkması gerek.
    Cevapla
  • Cuma 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada ben 40 sene kaldım , böyle bir kapazelik yaşamadım yani bunu kafir (hiristiyan) bille yapmıyor. Bu tek Aile veya çevresiden korkan insan yapıyor BENCE
    Cevapla
  • Htc 3 yıl önce Şikayet Et
    Dizilerde ve magazin dünyasında nikahsız birliktelik ve çocuk yapmak o kadar normalmiş gibi gösteriliyo ki gençlerde kendini avrupa da yaşıyoruz sanıyor.sonuç masum bir çocuk ve hatasını ömür boyu taşıyacak bir anne.
    Cevapla
  • Tuğba 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl vermiş insanlara bizde izliyoruz ama bunun diziyle filmle alakası yok edeple alakası var
  • osmanlı rtt 3 yıl önce Şikayet Et
    nasıl kıydınız vicdansızlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.