Gaziantep

GastroAntep korteji ile festival coşkusu şehre yayıldı

09:21 16 Eylül 2022
GastroAntep korteji ile festival coşkusu şehre yayıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde düzenlenen 4’üncü Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroAntep) coşkusu kortej yürüyüşüyle tüm kente yayıldı.



Vatandaşların da alkışlar eşliğinde telefonlarıyla anı kayıt altına aldıkları yürüyüş Gaziantep Kalesi’nden başlayarak, Bakırcılar Çarşısı istikametinden Gaziantep Sanat Merkezi önüne kadar sürdü. 

Festival kapsamında şenlik havasında geçen korteje, Gaziantep protokolü, dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, UNESCO gastronomi şehirleri temsilcileri, kardeş şehirlerden gelen yetkililer, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şefleri, gurmeler, gastronomi yazarları, Gaziantepli tarım üreticileri, yerli ve yabancı basın temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Türk bayrakları taşıyan gençler öncülüğünde, mehter takımının çaldığı marşların eşlik ettiği korteje nostaljik arabalar, bisikletliler ve motosikletli sürücüler de katıldı. Kortej, çevrede bulunan dükkanlar ile vatandaşların yoğun ilgisiyle Gümrük Caddesi üzerinden Bakırcılar Çarşısı’na geçti. Kortej içerisinde birçok gösteri ve etkinlikle Almacı Pazarı, Karagöz Caddesi ve Suburcu Caddesi üzerinden Balıklı Parkı’na kadar GastroAntep coşkusu bütün şehre yayıldı.

Sanat merkezi önünde son bulan korteje katılanlar üstü açık tur otobüslerine binerek GastroAntep’in kalbinin atacağı Festival Park’a geçti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.