Cep telefonu mesajı cinayetine 12 yıl

Adana'da, karısına cep telefonundan aşk mesajı gönderdiği için komşusunu öldüren sanık, ''tahrik'' ve ''iyi hal'' indirimi sonucu 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cep telefonu mesajı cinayetine 12 yıl
Cep telefonu mesajı cinayetine 12 yıl
GİRİŞ 20.02.2012 13:45 GÜNCELLEME 20.02.2012 13:45

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, 7 Şubat 2011 tarihinde, eşi İlkay Kablan'a (32) ''Buluşalım'', ''Anlaştık mı?'' şeklinde mesajlar gönderdiği gerekçesiyle komşusu Zekeriya Yavuz'u (30) pompalı av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Zekeriye Kablan (42) ve müşteki Ümüş Yavuz hazır bulundu.

Adana Cumhuriyet Savcısının verdiği mütalaaya göre, Mithatpaşa Mahallesi 58114 Sokak'ta oturan Zekeriye Kablan, evde olduğu sırada, eşi İlkay Kablan'ın kullandığı cep telefonuna SMS geldi.

Mesajda ''Müsaitsen yarın buluşalım, evet dersen çağrı at'' şeklindeki yazıyı gören Zekeriye Kablan, durumu sorduğu eşinin mesaj gönderen kişiyi tanımadığını söylemesi üzerine, mesajın gönderildiği telefon numarasını aradı. Karşısındaki sesin komşuları Zekeriya Yavuz'a ait olduğunu anlayan Zekeriye Kablan ''Zekeriya sen misin?'' diye sordu, ancak telefon karşı taraftan kapatıldı. Sanık Kablan, konuşmak için buluştuğu Zekeriya Yavuz'u av tüfeğiyle vurarak, öldürdü.

Cumhuriyet Savcısı, sanık Kablan hakkında ''kasten adam öldürmek'' suçundan müebbet hapis cezası istedi.

Sanık Zekeriye Kablan, duruşmadaki son savunmasında, olayın, eşinin telefonuna aşk içerikli mesajlar gelmesi nedeniyle meydana geldiğini belirterek, şunları kaydetti.

''Telefonu aradım, açan kişinin sesinden Zekeriya Yavuz olduğunu anladım, ancak emin olamadım. Daha sonra, seslenerek de eşimi rahatsız ettiğini de öğrenince, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Eşimle başka yere taşınmaya karar verdik. Olay günü eşimle evde sohbet ederken alkol alıyordum. Sigara içmek için balkona çıktığımda, Zekeriya ile göz göze geldim. Bana sert bir şekilde neden baktığımı sordu ve yüzüme tükürüp küfür etti. Eşimi sevdiğini de söyledi. Bunun üzerine korkutmak amacıyla av tüfeğini aldım. Üzerime gelince de bir el ateş ettim. Maksadım öldürmek değildi.''

Müşteki Ümüş Yavuz ise sanıktan şikayetçi olarak, ''Çocuğum bu kadar kötüydü de neden 1 yıldır evime gelip çıkıyordun. Eşin de geliyordu. 'Küfür etti' diye yalan söyleme'' dedi.

Mahkeme Başkanı, sanık Zekeriye Kablan'a ''kasten adam öldürmek'' suçundan verdiği müebbet hapis cezasını, olayın tahrik altında işlenmesi nedeniyle önce 15 yıla, duruşmadaki iyi hali nedeniyle de 12 yıl 6 ay hapis cezasına indirdi.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Suudi Arabistan imzaları attı: Demiryolu bağlantısı kuruluyor
‘Avrupa ordusu’ hayaline soğuk duş!