Kocaeli Ormanya yaşam alanı rengarenk bir dünya

Ormanya herkesin mutlaka gitmek istediği renkli bir gezi adresi. Birbirinden renkli Hobbit evleri ve orman içerisindeki gezi alanları harika fotoğraflar çekilmek için seçenekler sunuyor. İşte detaylar...

GİRİŞ 10.11.2021 12:12 GÜNCELLEME 10.11.2021 12:12 KAYNAK HABER7

Ormanya gezi adresi İstanbul'a çok yakın konumda bulunması sebebiyle ve aynı zamanda da çok renkli dizaynı ile kendine herkesi çekiyor. Çok güzel gezi noktalarından biri olan yere zaman zaman turlar da düzenleniyor.

 

 

Kocaeli'nde bulunan Ormanya Kartepe ilçesine yaklaşık 4 bin dönüm araziye yapılmış. Bu güzide nokta Avrupa'nın en büyük dünyanın ise üçüncü büyük yaşam alanı olma özelliğini de taşıyor. İçerisinde ise vahşi yaşam alanı bulunduğu gibi doğal gezi noktaları da mevcut. Ormanya yaşam alanı içerisinde bisiklet parkurları da bulunduğu gibi yürüyüş için de ideal yerler var.

 

 

Dünyanın farklı yerlerinden getirilen canlıları yürüyüşte görebilirsiniz. Ardından rengarenk köşelerde ailenizle ve sevdiklerinizle güzel bir fotoğraf çekilebileceğiniz alanlar mevcut. Normal zamanda Ormanya'yı hafta sonu toplan 70 bin kişi ziyaret ediyordu. Salgın sürecinde her yerde olduğu gibi Ormanya'da da ziyaretçi sayısı düştü. Yeniden ziyaret noktalarından biri olmaya başlayacak. 2018 yılında belediyenin çalışmaları sonucu açılan güzide adres Avrupa'nın en büyük yaşam alanı olma özelliğini taşıyor aynı zamanda.

Bu doğal yaşam alanında yer alan hayvanlar ziyaretçiler tarafından çok ilgi görüyor ancak bir diğer ilgi gören detay ise Hobbit evleri oluyor. Yüzüklerin Efendisi filmindeki evleri anımsatan bu evler çok şirin ve rengârenk. Ormanya'nın da rengârenk bir dünya olarak anılmasını sağlayan detaylar bunlar. Herkesin yüzünü gülümseten evler önünde fotoğraf çekilmek için sıraya giriliyor.

NASIL GİDİLİR?

Ormanya'ya nasıl gidilir konusunda birden fazla alternatifler bulunuyor. Anadolu Otoyolu üzerinden İzmit Kartepe Cengiz Topal Havalimanı çıkışından ulaşabileceğiniz gibi aynı zamanda Adapazarı İzmit E-80 otoyolu üzerinden de bölgeye ulaşım bulunuyor.

ORMANYA ZİYARET SAATLERİ

Ormanya yaşam alanı pazartesi günleri kapalı oluyor. Bu yüzden diğer günler istediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz ancak pazartesi gittiğinizde kapı duvar karşılaşabilirsiniz. Bölgeye giriş saatleri ise yaz ve kış döneminde farklı oluyor.

Yaz Dönemi Giriş Saatleri

Haziran- Temmuz- Ağustos: Sabah 09-00 ile Akşam 20-00 arasında

Bahar Dönemi Giriş Saatleri

Ekim- Kasım/ Mart- Nisan: Sabah 09.00 ile Akşam 18-00 arasında

Kış Dönemi Giriş Saatleri

Aralık- Ocak- Şubat: Sabah 09.00 ile Akşam 17-00 arasında

ORMANYA İÇERİSİNDEKİ AKTİVİTELER

Ormanya yaşam alanı içerisinde birbirinden eğlenceli birçok aktivite bulunuyor. Bunlardan istediğinizi yaparak güzel vakit geçirebilirsiniz. Hayvanat bahçeli alanı bulunduğu gibi Ormanya çevresinde kamp kurma alanları da bulunuyor. Bisiklet ve yürüyüş parkurları ise spor yapmak için ideal yerler.

Çocuk Hayvanat Bahçesi

Farklı coğrafyalara ait olan hayvanlar bir arada burada bulunuyor. Hayvanlar kendi doğal yaşam alanlarına uygun yerlere yerleştirilmiş ve hepsinin de uyum sağlaması sağlanmış. Yani kendi yaşam alanı olmayan hayvanlar değil burada yaşamaya uygun canlılar bulunuyor. Bu sayede çocuklar bu hayvanları doğanın içerisinde kendi yaşam alanları içerisinde adeta bir keşif gibi öğrenerek görebiliyorlar.

Altı ana bölgeden oluşan Ormanya doğal yaşam parkının ilk bölümünü bu güzel hayvanat bahçesi oluşturuyor.

Vahşi Yaşam Alanı

Hayvanat bahçesinin aksine burada vahşi hayvanlar bulunuyor. Kendi doğal ortamlarında yaşamaları sağlanıyor. Yakından izleme ve keşfetme değil uzaktan görmek mümkün sadece. Hayvanlar ile ziyaretçiler arasında hiçbir engel yoktur. Bu yüzden ziyaretçiler onların yaşam alanındaki atmosferi yakından hissedebilirler.

Karavan ve Çadır Kamp Alanı

Kamp alanları içerisinde en iyi yerlerden biri olan Ormanya 30 karavan ve 50 çadır kapasiteli alana sahip. İstediğiniz zaman burada güvenli şekilde kamp yapabilirsiniz. Kamp alanında WC, su, elektrik gibi ihtiyaçlar da bulunuyor.

Bisiklet ve Yürüyüş Parkurları

Toplamda 26 kilometre yürüyüş parkuru bulunan Ormanya’da doğanın içerisinde harika zaman geçirmek mümkün. Doğanın tertemiz mis gibi havasını alarak burada güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. Parkurlar Mavi, Turuncu, Yeşil ve Sarı olarak ayrılıyor.

Türkiye'deki bisiklet rotaları içerisinde en iyi 10 yer

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL