Giresun

Canlı yayına gelen İkranur telefonu! Giresun ayakta...

07:56 30 Haziran 2020 12 Yorum Var
Canlı yayına gelen İkranur telefonu! Giresun ayakta...

Giresun'da kaybolan 7 yaşındaki İkranur Tirsi’yi arama çalışmaları devam ederken TV programına gelen ihbar gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre cezaevinden çıkan biri var kişi İkranur'u kaçırmış olabilir mi?

Giresun'un Bulancak ilçesinde 27 Haziran Cumartesi günü akşam saatlerinde kaybolan 7 yaşındaki kız İkranur Tirsi’yi arama çalışmaları devam ediyor. Kardeşi ve kuzeni ile oyun oynamak üzere çıktıktan sonra haber alınamayan İkranur’un ailesi perişan oldu. Bütün arama çalışmalarına rağmen henüz küçük kızın bir izine rastlanmadı.  

7 yaşındaki İkranur Tirsi ailesi ile birlikte babaannesini ziyaret etmek için İcilli Köyü'nün Kıran mahallesine gitmişti. Daha sonra arkadaşlarıyla oynamak için babaannesinin evinden çıkan İkranur köyün içinde harman yerine doğru gitti. Kardeşleri ve arkadaşları ile oynayan İkranur hayvanlara bakmaya gideceğini söyledi ve arkadaşlarına peşinden gelmemeleri için uyarıda bulundu. İkranur arkadaşlarının yanından ayrıldı ve bir daha da dönemedi.

Küçük kızın akrabası Muhammet Tirsi yatığı açıklamada; "Akşam 6 gibi burada oyun oynuyorlar. İneklere ben bakayım siz gelmeyin demiş çocuklara ısırgan yakar sizi demiş ve bu yoldan gitmiş dahada çocuktan haber yok geri dönmemiş. " açıklamasını yapı.

Amcası ve halasının oynarken gördüğü küçük kızın kaybolduğunu kimse farketmedi. Uzun bir süre ne annesi nede babası İkranur'un kaybolduğunu anlayamadı. İkranur'un annesi Nazlı Tirsi ise şu açıklamayı yaptı;

"Görümcen oynarken görmüş İkranur'u. Yanlarına gitmiş aşağıda oynuyorlarmış İkranur'un kaybolduğu yerde. Benim ortanca oğlan gelince İkranur'un küçüğü sordum "Ablan nerede?" diye o da "İneklere gitti" dedi. İkranur ineklere bakacağım amcamın yanına gideceğim demiş bende o zaman merak etmedim bunu duyunca. Akşam oldu panik oldum eşimi aramadım İkranur'un kayıp olduğunu söyledim."

6 yaşındaki kardeşi Tuğra eve dönmüştü ama 7 yaşındaki İkranur'dan haber yoktu. Telaşlanan aile küçük kızı aramaya başladı. Kendi imkanlarıyla aramaya başlayan aile sonuç alamayınca Jandarmaya haber verdiler. Tüm aramalara çalışmalarına rağmen izine rastlanmayan 7 yaşındaki İkranur'u husumet sebebiyle biri yada birileri kaçırmış olabilir miydi?

VALİLİK SIK SIK AÇIKLAMA YAPIYOR

Giresun Valiliği gece ve gündüz aranan İkranur için sık sık açıklama yapıyor. Dün akşam yapılan açıklamaya göre. 'Aralıksız devam eden arama faaliyetlerinde 29.06.2020 pazartesi günü de 130 personelin katılımıyla; drone, 3 iz takip köpeği ve 1 kadavra köpeği kullanılarak daha önce taranan alana ilaveten yaklaşık 33 hektarlık alan da hassas bir şekilde taranmıştır. Ancak bu kadar yoğun ve etkin yürütülen arama çalışmalarına rağmen, İkranur Tirsi'nin en son görüldüğü bölgedeki 106 hektar alanda hiçbir belge ve emareye ulaşılamamıştır. Olayın aydınlanması ve kayıp kızımızın sağ salim bulunarak ailesine teslim edilmesi amacıyla her türlü bilgi, duyum ve ihtimal titizlikle değerlendirilmektedir" denildi. 

Cumartesi başlayan arama çalışmalarına Jandarma, AKUT ve köylülerde katıldı. Ancak İkranur'a hala ulaşılamadı. Canlı yayına gelen bir ihbar ise programa damga vurdu.

Cezaevinden çıkan kişi İkranur'u kaçırdı mı?

Müge Anlı canlı yayında telefonla gelen ihbarı açıkladı. Anlı "Cezaevinden gelen bir kişiden bahsedildi. 3 gün önce cezaevinden çıkan bir kişiden bahsediliyor ve o kişi gelip kaçırmış olabilir mi? kızı diye soruluyor. Bu cezaevinden çıkan kişi kim. Bizde bu bilgiyi jandarma ile paylaşacağım" açıklamasını yaptı. Jandarmanın ihbar üzerinde durduğu belirtiliyor

Derleme-Nusret Odabaş / Haber7

YORUMLAR

12 Yorum Var
  • İnsan 3 yıl önce Şikayet Et
    Nişan atma olayı. cocuk amcası ve onun arkadaşları çelişkili ifadeler. Hapisten yeni çıkan kişi. Ciglık sesı duyan tanık. Bunların haricinde bu yavru herhangi bir yasak ikişkiyi görmüş ve susturulmuş olabilir. Cinsel istismar olup olmadıgı ilk raporda varmı yokmu.uzmanlar tüm verileri degerlendireceklerdir.. biliyoruz son olmayacak lakin yeter artık. Sürekli afların cıkması bu olayların artarak devamını sağlıyor. Affa hayır. Torpile hayır. Adam kayırmaya hayır. Rüsvete yalana talana hayır. Adaletsizlige hayır. Kadına.yaslıya.acize. çocuga şiddete hayır. Olay derinden yaraladı uzun yazdım. Tek istegim var dünyadan İNSANLIĞA EVET
    Cevapla
  • Elf 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence caniler veya katiller her kimse oldurup dereye atti bu dereyi aramislardi daha aramazlar diye oldurup attilar allah her kim yaptilarsa allahindan bulsun isalla
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle olmuş galiba o çocuk hele kız çocukları bu yamaç ormanlık engebelik tikeni çok bir yeri geçip derede boğulacak yer değil kalleşçe tuzak kurulmuş
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Lgbt liler sapkınlığı ideoloji edinmiş durumdalar. Kitlesel tepki koymamız gerekiyor. Aklınıza gelen-gelmeyen her türlü ve her canlı ile ilişki tarzını ve bunun gibi bir çok sapkınlığı savunuyor ve yayıyorlar. Tepki lazım.
    Cevapla
  • Üzgün 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef kötü haber geldi cansız bedeni bulundu
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    her sey olabilir psikopatlar çogaldi rabbim yardimcisi olsun .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.