Giresun

Bu imam başka! Dağcılık eğitimi aldı, minareyi boyuyor

11:50 19 Mayıs 2021 6 Yorum Var
Bu imam başka! Dağcılık eğitimi aldı, minareyi boyuyor

Giresun’un Yarımca köyünde imamlık yapan Hüseyin Avni Öztürk, caminin yıpranan minaresinin boyama masrafı çok çıkınca kolları sıvadı.

Eynesil ilçesinin Yarımca köyünde imam Hüseyin Avni Öztürk (29), 2 yıl önce ilk görev yeri olan Yarımca Köyü Camisi’ne atandı. Cami minaresinin eskidiğini fark eden imam, boyatmaya karar verdi. Ancak boyama masrafının 15 bin liraya mal olacağını öğrenen Öztürk, endüstriyel dağcılık eğitimi alarak işi kendi yapmaya karar verdi. Erzurum’da endüstriyel dağcılık eğitimleri alan imam kolları sıvayarak işe koyuldu. Öztürk, 45 metrelik minarenin şerefesine çift halat düzeneği kurdu. Biri makaralı olan düzenekle boya kutusu ve fırçayı kullanan Öztürk, diğer halata tırmanıp, boyama yaptı. Öztürk, önce şerefenin alt kısmını, ardından da üst kısmını 3 etaplık çalışma ile 2 günde tamamlamayı hedefliyor.

“ENDÜSTRİYEL DAĞCILIK GEREKTİ”

Dağcılığa ilgisi olduğu için minareyi boyayabileceğini anlatan Hüseyin Avni Öztürk, “Camilerin minarelerini İslami sembol olduğu için seviyordum. İlk geldiğimde minareyi bakımsız gördüm. Dağcılığa ilgim olduğu için minareyi boyayabileceğimi düşündüm. Erzurum’da dağcılık eğitimi almıştım. Bu işe başlayınca sadece dağcılıkla yapılabilecek bir şey olmadığını anladım. Onun için endüstriyel dağcılık gerekiyordu. Dağcılık Federasyonu ile irtibata geçtim ve bana eğitim ve ekipman desteğinde bulundular. Hayırseverlerde boya verdi. Fazla bir masrafımız olmamış oldu. Tamamen bir hayır işiyle camimizin minaresinin boya işini 2 günde tamamlamış olacağız. 2500 rakımın üzerinde bulunan yerlerde bulunan minareleri hayrına boyamak isterim. Özellikle Kadırga Yaylası'nda bulunan üstü açık minareli cami boyaya ihtiyaç varsa onu boyamak isterim” dedi.

“BÖYLE BİR İMAMI İLK DEFA GÖRDÜK”

Köy sakini Mehmet Köse ise, “İmamı en son caminin minaresinde tırmanmaya çalışırken gördüm. Dağcılık eğitimi almış. Böyle bir imam ilk defa gördük” diye konuştu.  

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • el bosatan 2 yıl önce Şikayet Et
    İmam bırakın imamligini yapsin cok yanlış bir iş yapmış herhangi birşey olsa düşşe ve ölse ne görev yaptigi köy nede cemeati nede müftülük sahip çıkar, oraya cikaran indanlar bile sahip cikmazlar hocanın gôrevi minare boyamakmi birak kardeşim kim boyarsa boyasin vay efendim hayir işi bu birak bu hayrida başkasi yapsin sen de namazini kildir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayakkabi satan pazarcilik yapan seyyar saticilik yapan ev boyayan findik zamani yevmiyeci getirip findik toplayan ve koyden bir yasli amcayi ayarlayip camiye haftada bir gorevine gelen imam veya muezzinlere ibret olsun.Bu arada bir camide imam veya muezzin varsa zaten onlar bir birini haftalarca idare ediyorlar.Denetim yok merkezi ezan okuma sistemi suistimal ediliyor.Yetkililere duyurulur.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • mehmet muzaffer 2 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun herkez göerevinde idalist fedakar olmalı benim görevim değil dememeli örneğin öğretmen okulda sınıfta imam camiide memur bulunduğu yerde
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Nurullah yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    rabbim sayınızı artırsın allah razı olsun hacam
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • min 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah, Allah razı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.