Başbakan Erdoğan'dan 'Çözüm Süreci' cevabı

Başbakan Erdoğan, Bingöl'de yapımı tamamlanan havaalanının açılışında konuştu. Havalimanı yanında Bingöl'e birçok müjde veren Erdoğan, 'Çözüm Süreci'nin kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.

GİRİŞ 12.07.2013 17:17 GÜNCELLEME 12.07.2013 18:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İşte konuşmadan satırbaşları:

Mübarek Ramazanı şerifin rahmet günlerindeyiz. Bu rahmet dolu günlerde, tüm insanlık için hayırlar diliyoruz. Güzel bir Ramazan günde Bingöl'e çok büyük bir eser kazandırıyor, diğer illerimizle, dünyayla buluşturacak havaalanını açıyoruz. 2 milyon metrekarelik alanda bu görkemli havaalanını Bingöl'ün şanına yakışır şekilde bitirmenin azmi ve kararlılığı içindeydik. Yarın resmi olarak seferler başlıyor. Toplamda 39 milyon liraya mal oldu. Bu sayede bölgeyi gezmeye gelecekleri gibi yatırımlar da artacak. Çözüm süreci Allah'a hamdolsun güzel bir şekilde yürüyor. Bu bölgede güzel gelişmelere şahit oluyoruz. Gençlerin ölmediği, ana ve babaların gözyaşı dökmedi, herkesin umutla geleceğe baktığı güzel bir süreçten geçiyoruz. Özellikle Bingöl'e teşekkür ediyorum. Bingöl demek dik duruş, onurlu duruş, ülkesine, bayrağına, değerlerine sahip çıkmak, 12 Eylül askeri darbenin ardından en çok hayır oyu verenin Bingöl olmasını unutmayacağız, anayasa referandumunda en çok evet diyen illerden biri olduğunu unutmayacağız. Bingöl, terör karşısında da dik durdu.  Sizlerin desteğini, hayır duanızı çok ama çok önemsiyoruz. 

Türkiye küresel meselelerde dik duruyor, geleceğe daha emin adımlarla yürüyor. Türkiye, tuzaklara düşmüyor, kendi gündemini kendisi belirliyor. Bizim gündemimizde millet, hizmet, şehirlerimize havalimanları, yollar, hastaneler, konutlar, okullar inşaa etmek var. Biz sanal gündemin peşinden gitmiyor, aziz milletimizi daha çok refaha kavuşturmanın peşinden gidiyoruz. Türkiye'nin barışı ve kardeşliği savunmasından rahatsız olanlar var.

MISIR HALKI OYUNU BOZDU

Şu an da Mısır'da kardeşlerimiz, başları dik durarak kendilerine yönelik darbeye karşı çıkıyor. Mısır'da huzuru bozacak, kardeşliği zedeleyici hareketlere girmeden haklarını arıyorlar. Mısır'da darbeyi yaparız işimize bakarız diye düşündüler. Mısır halkı bu tuzağı altüst etti. Benzer bir senaryoyu Türkiye'de uygulamaya çalıştılar. Ağaç diyerek, çevre diyerek insanları sokağa döktüler. Bingöl'de sadece açılış töreninde binler var. Türkiye'de demokrasiye karşı çıkanları koyun olarak gördüler, bidon kafalı dediler, aşağaladılar. Kutsal değerlerimize, camilerimize, başörtülü kızlarımıza hakaret ettiler. Bu milletin itidalli duruşunu sürekli tahkir ettiler. Ama millet demokrasiye sahip çıktı. Ama milletim milli iradeye sahip çıktı. Onların bir hesabı da Allah'ın da milletin de bir hesabı var. Onların bir tuzağı varsa Allah'ın da milletin de bir tuzağı var. 

SIRADA KASTAMONU VE ŞIRNAK VAR

Bu kardeşinizin ağzından bugüne kadar ayrımcı bir laf çıkmamıştır. Türk'ü, Kürt'ü, Zaza'sı, Çerkez'i, Laz'ı da bu milletin vatandaşıdır. 76 milyonu bir ve beraber gören hepsine eşit mesafede duran bir iktidarız. Şimdi ben sizde bir cevap bekliyorum: 10 yıl önce Bingöl'e havalimanı yapılacak derseler inanır mıydınız? Ama şimdi oldu, açtık. Cuma günü de inşallah Kastamonu havalimanını açacağız. Ondan sonraki cuma da Şırnak'tayız. Şırnak'ta bu ülkenin eski bakanlarından Şerafettin Elçi Havalimanı açacağız. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Bu noktada halkımızın tümünü kucaklıyoruz. 26 havalimanıyla geldik, şimdi 50'yi aştık. 

ÇÖZÜM SÜRECİ KARARLILIKLA SÜRÜYOR

Çözüm Süreci son derece kararlı bir şekilde yürüyor. 63 Akil İnsan 81 ilimizde çalışma yaptı. Bu süreçte sabote etmek için her türlü oyunun oynayacağını biliyorduk. Paris, Reyhanlı saldırıları ve son olarak Gezi Parkı odaklı gelişmeler Türkiye'nin büyümesini hedef alan olaylardır. Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar var ama biz bunlara aldırış etmeyeceğiz. Tencere tava çalanlara aldanmayın. Halkını rahatsız eden bu insanlar demokratik bir arayış içinde değiller. Aksine çevre kirliliği yapıyorlar. Biz herşeye rağmen bu süreci kararlılıkla yürüteceğiz. Bu süreci sabote etmek isteyenler bu vebalin altından kalkamazlar. Şark kurnazlığı yapanlar millete bunun hesabını veremezler. Bingöl'den de bu sürece sahip çıkmasını bekliyorum. Kardeşlerim siz sahip çıkarsanız tüm sabotajlar bozulacaktır. Bir olarak, beraber olarak samimiyetle bu sürece sahip çıkacak, Türkiye'nin tüm prangaları çözülerek aydınlık yarınlara kavuşacağız. 

BİNGÖL'E YENİ PRJELER

Bugün Bingöl'de tarihi bir gün yaşıyoruz. Havalimanı yanında Bingöl'e bugün başka müjdelerim de var. Bingöl'e daha büyük ölçüde bir köprü yapılması için kararımızı aldık. 29 temmuzda ihaleye çıkacağız. Kürük İçme Suyu İsale hattı projesini hayata geçireceğiz. DSİ bu proje sayesinde Bingöl'ün içme suyu problemini kalıcı olarak çözeceğiz. Bingöl'de kentsel dönüşüm kapsamında belediye binasuı, okul, cami ve yanında yüzlerce konut inşaa edeceğiz. Karlıova'da Derinçay Termik Santral Projesini 30 Mayıs'ta tamamladık. Burada 1 milyon kilowatt saat elektrik üretilecek. Böylece bin kişi doğrudan, 10 bin kişi dolaylı olarak iş sahibi olacak. 

YORUMLAR 11
  • nurettin gül 10 yıl önce Şikayet Et
    İşte sorulan suallere müthiş cevaplar.... Sual: Heyhât! Bize tesellî veren şu ulvî emeli ye’se inkılâp ettiren ve etrafımızda hayatımızı zehirlendirmek ve devletimizi parça parça etmek için ağızlarını açmış olan o müthiş yılanlara ne diyeceğiz? Cevap: Korkmayınız. Medeniyet, fazilet, hürriyet âlem-i insaniyette galebe çalmaya başladığından, bizzarure terazinin öteki yüzü şey’en feşey’en hafifleşecektir. Farz-ı muhal olarak, Allah etmesin, eğer bizi parça parça edip öldürseler, emin olunuz, biz yirmi olarak öleceğiz, üç yüz olarak dirileceğiz. Başımızdan rezâil ve ihtilâfatın gubarını silkip, hakikî münevver ve müttehid olarak kervân-ı benî beşere pîşdârlık edeceğiz. Biz, en şedit, en kavî ve en bâkî hayatı intaç eden öyle bir ölümden korkmayız. Biz ölsek de İslâmiyet sağ kalır. O millet-i kudsiye sağ olsun;
    Cevapla
  • mehmet 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel . Bu ülkenin kalkınması birilerini rahatsız etse de birileri için de çok gerekli. Allah yardımcımız olsun. Memleketin batısı doğusu demeden, kuzeyi güneyi demeden yatırım yapılıyor. Muhtar bile olamaz dediğiniz İmam Hatipli bakın neler yapıyor. Bunu bazıları görmese de sağ duyulular görüyor. Bırakın hava alanı yapmayı; uçak yapmaya, helikopter yapmaya başladık. Siz nerem diyorsunuz. Yürü Türkiyem yürü kardeşlerim. Kalkınmış bir Türkiye insanlığın kurtuluşuna çaredir. İnanın buna inanın kendinize. Davanız büyük dava. Bu dünyada atacağınız hayra yönelik temeller inanın kıyamette ahirette cennette ki köşkünüzün temelleri olacaktır. Bırakın boş ideolojileri. Durmak yok yola devam.Selamlar
    Cevapla
  • musa akarsu 10 yıl önce Şikayet Et
    duacıyız başbakanımıza. allah cc yardımcısı olsun başbakanımızın
    Cevapla
  • Metin Temur 10 yıl önce Şikayet Et
    CAULCULAR ONU HIC BIR ZAMAN ANLAMAYACAKLAR !. ONUN UFKU O KADAR GENISKI KAINAT KADAR, ONUN MILLETINE OLAN SEVGISI O KADAR COK ki..GÜNESLER KADAR,ONUN AZMI O KADAR BÜYÜK ki, CAPULCULAR ONU DURDURAMAYCAK KADAR... CÜNKÜ O SEVGIYI KAZANIP GÖNÜLLERE YERLESTI ve bU YÜZDEN SÜREKLI DUA ALIYOR. CAPULCULAR NEFRETI HAKETTI VE SÜREKLI NEFRET VE BEDDUA ALIYORLAR... BU MILLET CAPULCUYU ASLA UNUTMAZ.....ISIMLERI VATANSEVER OLSADA...
    Cevapla
  • FATİH(YAVUZSULTANSELİM) 10 yıl önce Şikayet Et
    vatansever (VATAN SEVMEZ). Cumhuriyet kurulalı 90 yıl oldu 90 yılın 80 yılında 26 havalimanı yapılmış akp hükümetin başına geçeli 10 yıl olmuş havalimanı sayısı 50 aşmış ve sen buna nedediğini anlamıyorum diyorsun şak şak diyorsun sen bakar kör olmuş arkadaş yüce rabbim şu mübarek aylarda seni ve senin gibileri hidayete erdirsin allah ıslah etsin sizi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması