Burdur'daki ağaç kesme tartışması

Burdur'da Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP) kapsamında kesilen altı ağacın yerine yeni ağaçların dikimine başlandı.

Burdur'daki ağaç kesme tartışması
Burdur'daki ağaç kesme tartışması
GİRİŞ 27.08.2013 14:20 GÜNCELLEME 27.08.2013 14:20

Projenin uygulandığı Gazi Caddesi'nde kesilen ağaçların yerine 10-15 yaşlarında iki ıhlamur ve iki dişbudak ağacı dikildi. Caddeye iki ağacın daha dikileceği belirtildi. Ağaç dikimine katılan Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, UDEP çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından seçilen 7 ilden biri olduklarını, projenin ilk etapta Müze Parkı ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki kaldırımlarda karşılıklı uygulanacağını kaydetti.

Ağaç konusunda kendisinin de hassas olduğunu ifade eden Akkaya, "Kaldırımlara zarar veren ağaçları alacağımızı, onun yerine 10 yaşın üzerinde ağaçların dikileceğini söylemiştim. Kestiğimiz ağaçların yerlerine yenilerini dikiyoruz. Proje uygulama alanındaki bazı ağaçları hastalıklı olmaları ve köklerinin yapılacak çalışmaya zarar verebileceği için kesmek zorunda kalmıştık" dedi.

Burdur'da UDEP çalışmaları kapsamında kaldırımdaki altı ağacın kesilmesinin gündeme gelmesi üzerine Burdur Belediyesi ile CHP İl Başkanlığı yetkilileri arasında başlayan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Kavga, İl Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, CHP İl Başkanı Süleyman Erman ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Ekici'nin partilileri sakinleştirmesiyle sona ermişti.

Ağaçlar daha sonra ekipler tarafından kesilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti