TSK Suriye sınırındaki ilginç olay açıkladı

Genelkurmay'dan çarpıcı 2 açıklama: 10 motosikletli kaçakçı askerlerin üzerine ateş açtı. Asker ateşe karşılık verdi.

TSK Suriye sınırındaki ilginç olay açıkladı
TSK Suriye sınırındaki ilginç olay açıkladı
GİRİŞ 06.12.2013 13:38 GÜNCELLEME 06.12.2013 14:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Birinci Derece Askeri Yasak Bölgede ise Suriye'den Türkiye'ye doğru 2500 metre uzunluğunda kaçak boru hattı tespit edildi!

Suriye sınırındaki "Askeri Yasak Bölge"de Suriye'den akaryakıt kaçakçılığı yapmak için gizli olarak inşa edilmiş olan 2,5 kilometre uzunluğunda bir boru hattı bulundu.

TSK geceyarısı saat 03.00 sıralarında, "Birinci Derece Askeri Yasak Bölgede" saptanan kaçak boru hattı konusunda şu açıklamayı yaptı:

"2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/Hatay) Şht.Ütğm. M. Ali D.BÜKEN Hudut Karakol sorumluluk bölgesinde, Mobil Yol Kontrol Unsuru devriye faaliyetleri esnasında, Birinci Derece Askeri Yasak Bölgede, Suriye'den Türkiye'ye doğru Asi Nehri üzerinden geçen 2500 m uzunluğunda bir boru hattı tespit edilmiştir.
Söz konusu boru hattı ile ilgili olarak Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına ve Hatay İl Jandarma Komutanlığına bilgi verilmiş olup; söz konusu boru hattı, Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile tutanak tutularak kontrollü bir şekilde imha edilmiştir."

UYARIYI DİNLEMEYİP ASKERE ATEŞ ETTİLER

Dün öğle saatlerinde ise Şanlıurfa Suruç'ta bulunan 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı Gülünce Hudut Karakol sorumluluk bölgesinde, 20 kişinin, 10 motosiklet ve bir kamyonet ile beraber, kaçakçılık yapmak maksadıyla Suriye'den Türkiye'ye doğru geçmeye çalıştıkları belirlendi.

Bölgede bulunan hudut unsurları tarafından kaçakçı şahıslara "dur" ikazında bulunuldu. Ancak kaçakçı şahıslar, yapılan ikazlara uymayarak hududa doğru ilerlemeye devam etti. Kaçakçılar, bölgeden uzaklaşmadı ve hudut birimlerinin üzerine 10 el ateş etti. Açılan ateşe, ateşle karşılık verilirken yapılan müdahaleler sonucunda söz konusu kişiler Suriye tarafına doğru bölgeden uzaklaşmış ve kaçakçılık girişimi engellendi. Bölgede gözetleme ve devriye faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.

YORUMLAR 4
  • tamer musaoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    .... o boru hattı acaba ne zaman döşendi ve kimler göz yumdu.bunun sorumluları araştırılmalı
    Cevapla
  • Veli ÇINAR 10 yıl önce Şikayet Et
    Yav metin he he. Biz anlatmaktan yorulduk ama siz hala yorulmadınız ne içiyorsunuz acaba? O kadar çok meraklıysan seni tutan yok. Git suriye tarfına onlar askerimize gelmeden sen karşıla geri çevir. Bayrak yakılıyor diyorsun ama 3-5 sene önce Türkiye'de kendi toprağımızda bayrak asamadığımız askeirmizin giremediği yerler vardı. Şimdi askerimiz her yerde. Kalekollar her yerde. İnsansız uçaklar falan. Neyse sen ve yoldaşların yine anlamayacak ama neyseeee....
    Cevapla
  • asabi adam 10 yıl önce Şikayet Et
    metin türkoğlu, provakatörlük böyle birşeymiş demek...!!:)). yolun açık olsun.. sen git biz sonra geliriz..
    Cevapla
  • Metin Türkoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Safmısınız?. Onlar pkklı askerımızın uzerıne ates acanlar pkklı.sınır demek namus demek.gıdelım halk olarak eettten duvar orelım orda.benım topragıma kımse basamaz.adamlar şımardı türk bayragını yakıyorlar uyanın.!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor