Emniyette giderayak derin hırsızlık!

Emniyet içindeki paralel yapı tasfiye edilirken boş durmamış! Görevden alınan bazı polisler, önemli dosyalara ait bilgileri, dinleme kayıtlarını ve fezlekeleri de yanında götürmüş.

Emniyette giderayak derin hırsızlık!
Emniyette giderayak derin hırsızlık!
GİRİŞ 16.01.2014 11:04 GÜNCELLEME 16.01.2014 11:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye, 17 Aralık gününe büyük bir şokla uyanmıştı. Hükümete darbe planlayan devlet içindeki paralel yapı, başta bakanların çocukları olmak üzere büyük projeler yapmaya hazırlanan işadamları hakkında gözaltı kararı aldı. Mal varlıklarına el konuldu. İl emniyet müdürüne, başsavcıya bilgi verilmeden planlanan operasyonlarla devleti ele geçirmeye çalışan yapı, tüm planlarıyla deşifre olmaya başladı.

1500 POLİS GÖREVDEN ALINDI

Paralel yapının uzantılarına yönelik hükümet hemen harekete geçti. Emniyet içindeki uzantıları tasfiye edilmeye başlandı. 17 Aralık'tan bugüne kadar 1500'ü aşkın polisin görev yerleri değiştirildi. Görevden alınanların birçoğu kritik birimlerin başındaki emniyet müdürü rütbesindeki polis şefleri. İçişleri Bakanlığı, emniyet içindeki derin yapıyı temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

HARİCİ BELLEKLERE KOPYA

Emniyet içindeki paralel yapının görevden alınacağını anlayınca ikinci hamlesini devreye soktuğu ortaya çıktı. Operasyonel birimlerin başındaki polislerin alelacele şubelerindeki dosyaları, harici belleklere kopyaladıkları belirlendi. Kopyalanan dosyalar arasında dinleme kayıtları, fotoğraflar, fezlekeler yer alıyor.

DOSYALARI BASINA MI SIZDIRACAKLAR?

Bu dosyaların arasında henüz savcılık soruşturması dahi başlamayanlar ve daha önce haklarında başka bir nedenle soruşturma yapılmış önemli kişilere ait bilgiler de bulunduğu iddia ediliyor. Polislerin bu dosyaları yeni hamlelerle birlikte sızdırmak için kopyaladıkları öne sürülüyor.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün grup toplantısında paralel yapının "operasyonlarının" farklı bir şekilde devam edebileceğini ima etmişti. Operasyonu, "Tarihin en ahlaksız darbe girişimi kara bir leke olarak geçecek" sözleriyle tanımlayan Başbakan, "Bir ülkenin düşmanı dahili değil, haricidir" diyerek dış mihrakları adres göstermişti.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 10
  • huseyin ulutas 10 yıl önce Şikayet Et
    Ön Tedbire tabiki evet ,ama ..............!!!!!!!!!!!!!!. Ön tedbir acele olmasindan dolayi tabiki dogrudur ,ama yetmez. Emniyet icindekileri tayinlerle felan dizginleyemezsiniz !!!!!!!!! Önce yargi ayagi halledilsin ki memur idare mahkemesi karariyla eski görevine dönmeye kalkismasin.Geriye döneceklerse ne anladik bu tayinlerden? birde mesela tayinlerde tam cözüm olmayabilir,adami o görevden alacaksin bir alt kademeye indireceksin ve de baska kurumlara yollayacaksin gitsin tarim müdürlügünde memur olsun ila nihayet emniyetde olmalari mi gerekiyor ? kaldi ki bu bunlar masum degil, Ic Güvenlik Teskilatinda ne isleri var!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • sebtan taş 10 yıl önce Şikayet Et
    hain bunlar. Bunların vatan sevgisinden değil imanlarından bile şüphe edilir.ALDIGINIZ MAAŞLAR HARAM OLSUN
    Cevapla
  • er 10 yıl önce Şikayet Et
    İsini hakkıyla yapanlar için korkulacak bir şey yok. Herkes niye korkuyor ki anlamadım.işinin hakkını verenler için bir sorun yok.gizli kapaklı işler yapanlar korkar.kanunsuz iş yapanlar açığa çıkmasından korkar.ki yargıyı engellemeye çalıştığınızdan belli korkuyorsunuz.kim bilir daha neler çıkacak yakında.
    Cevapla
  • bekir terzi 10 yıl önce Şikayet Et
    kovmadıktan sonra başa bela olmaya devam ederler. işledikleri suç milli güvenlik suçudur. vatana hıyanettir. vatanını satmaktır. bu durumda tazminatsız işten atılıp hapis yatmaları gerekir....
    Cevapla
  • mustafa şentürk 10 yıl önce Şikayet Et
    ecemaatci polislerin yeri değişmeli. cemaat,ci olan polislerin yerleri farklı farklı yerlere dağıtılarak yok yok etilmelidir . emeklilik zamanı gelen polisleri emekli olmalarına fırsat tanımak veya disiplin cezası ile kamu görevinden uzaklaştırmak gerekir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi