Dedeoğlu: Görev verilirse kaçmam

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Genel Sekreteri Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, "İzleme heyetinde görev verilirse görevden kaçmam" dedi.

Dedeoğlu: Görev verilirse kaçmam
Dedeoğlu: Görev verilirse kaçmam
GİRİŞ 27.03.2015 20:11 GÜNCELLEME 27.03.2015 20:11

Batman Üniversitesi Avrupa Birliği Topluluğu tarafından düzenlenen programa katılan Prof. Dr. Dedeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akil İnsanlar Heyeti tarafından hazırlanan raporların toplumda bir enerji boşalması sağladığını belirterek, bunun Kürt sorunuyla insanların yaşadığı hikayelerle nasıl barışabileceği konusunda önemli ipuçları verdiğini söyledi. Prof. Dr. Dedeoğlu, "Ne değişti dersek. O günden bugüne, büyük ölçüde daha önce birbiri ile konuşmamış kesimler, birbirlerine şüpheli bakan kesimlere yastık olduk. Bize söyleyerek aslında diğerine laf ulaştırma imkanı buldular" dedi. Heyetin hazırladığı raporla ayrıca çözüm sürecinin kulaklara, zihinlere yerleşmesine yol açtığını savunan Dedeoğlu, toplumun geniş kesimlerine, çatışmasızlık ve ölümsüzlük kavramların yerleştiğini ve buna olumlu bakılması gerektiğini vurguladı.

"Dünyanın her yerinde çözüm süreçleri inişli, çıkışlı olur"

"Dünyanın her yerinde bu süreçler inişli çıkışlı olur. Toplumsal zeminin ve desteğin kaybedilmesine izin vermeyecek bir ortam yaratılması gerekir. Bir kısmı da teknik boyuttur bu işin. Yani silahların bırakılmasıyla ilgili boyutudur sanıyorum. İzleme heyeti projesi de bu teknik boyutun denetimiyle ilgilidir. Yani tarafların birbirlerine teknik anlamda güvenini sağlayacak adımların atılıp atılmadığının tespitine yönelik bir evredir. Hangisi önce, hangisi sonra olur onu öngörmek kolay bir şey değil. Yani hem toplumda çözüm sürecine olan inancı düşürmemek hem de buna eş zamanlı olarak teknik boyutunun çeşitli heyetlerce denetlenmesi mümkün olabilir. Bu irade oluştuğu zaman kimler gerekirse görev alırlar diye tahmin ediyorum. Çözüm süreçleri böyle işlemiştir. Türkiye'nin de bundan farklı bir süreci olmayacağı kanısındayım."

Basında izleme heyetinde yer alacağına dair haberlerin bulunduğuna ilişkin soruya Prof. Dr. Dedeoğlu, henüz teklif gelmediğini ifade ederek, "Bu iş ciddi olarak tasarlanmış, tarafların iradesi oluşmuş, hükümetin iradesinin bir uzantısıysa, yapılacak biraz da işin niteliğine de bağlı olarak izleme heyetinde görev verilirse görevden kaçmam. Zor işler olduğunu biliyorum. Birileri bu işi üstleniyor" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!