'Üniversiteden paraleli temizleyeceğim'

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin yeni rektörü Yücel Aker, eski rektör Sedat Laçiner'e ağır suçlamalarda bulundu.

'Üniversiteden paraleli temizleyeceğim'
'Üniversiteden paraleli temizleyeceğim'
GİRİŞ 14.04.2015 14:52 GÜNCELLEME 14.04.2015 14:52
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yücel Acer, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Önceki yönetim döneminde paralel yapının tüm üniversiteyi ele geçirmeye çalıştığını ve ciddi oranda da başarılı olduğunu aktaran Acer, hedefinin üniversitedeki paralel yapılanmayı tamamıyla silmek olduğunu söyledi.

ESKİDEN CEMAATÇİ OLMAYANA GÖREV YOKTU

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin daha önceki yönetimlerinde cemaatin referansından geçmeyen kimsenin işe başlayamadığının altını çizen Rektör Acer, "Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Sedat Laçiner, döneminde adeta paralel yapının merkezi oldu. Üniversite bünyesinde olan hemen hemen herkes bunu gördü ve bu skandala şahit oldu. Son bir yılda ise cemaatçi olmayan ve onların referansından geçmeyen hiç kimse üniversite bünyesinde en ufak bir görev bile alamıyordu" diye konuştu.

PARALELCİ DEĞİL İŞ YAPAN ÜNİVERSİTE OLMAK İSTİYORUZ

Bundan sonra Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin paralel yapıyla anılmaması için ellerinden gelen her türlü çalışmayı yapacaklarını ifade eden Acer, "Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, bundan sonra cemaatin himayesinde olan bir üniversite değil; iş yapılan, projeler üreten, herkesin kendi işinde gücünde olduğu bir üniversite olsun istiyoruz. Üniversitemiz artık bilimsel çalışmalarıyla gündeme gelsin istiyoruz. Bunun için de çalışmalar başlattık. Fakat paralel yapı bizi rahat bırakmıyor, onlar da karşı atağa geçip, kendi medyalarında üniversitemiz hakkımda karalama kampanyaları başlattılar ve sürekli benim aleyhimde yalan yanlış haberler yayınlıyorlar" şeklinde konuştu. 

ÜNİVERSİTEYİ BU YAPIDAN TEMİZLEYECEĞİZ

Eski Rektör Sedat Laçiner'in rektörlüğünün ilk yılında kendisinin de Rektör Yardımcısı olduğunu hatırlatan Acer, "İlk yıl Rektör Yardımcısı'ydım ve etrafımdakilerin hepsi paralelciydi. Başlarda bu yapıyı silmek için çok çabaladım ama düzelecek gibi değildi. Ben de mecburen Rektör Yardımcılığı görevimden istifa etmek zorunda kaldım. Ama paralel yapıya karşı olan mücadelemden hiçbir zaman vazgeçmedim. Özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra Türkiye'de bazı şeyler daha net bir şekilde ortaya çıkınca, paralel yapının Çanakkale Üniversitesi'nde de nasıl örgütlendiğini herkes net bir şekilde gördü. Bu süreçten sonra birkaç arkadaşla birlikte Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin paralel yapının elinden kurtulması için çok çalıştık ve Rektörlüğe atandım. Bundan sonraki tek hedefim üniversitemizi bu yapıdan tamamıyla temizlemek olacak" dedi. 

LAÇİNER 45 GÜN SAHTE RAPOR ALDI

Sedat Laçiner'in üniversite bünyesine kendi getirdiği doktorlardan 45 gün sahte rapor aldığını iddia eden Acer, "Sedat Laçiner, hiçbir rahatsızlığı olmadığı halde 45 günlük sahte rapor almış. Bir insanın 45 gün yatak istirahatı alabilmesi için herhalde çok ciddi bir kaza geçirmesi veya bir yerlerinin kırılması lazım. Ama Sedat Laçiner'de öyle bir durum yok. Hastaneye bile gelip gelmediği belli değil. Durumla ilgili şu anda araştırma yapıyoruz." dedi. 

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 81
  • ışık 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir bilim insani olarak ilk açıklamalarının çatışmaci ve siyasî değilde yeni projeler yeni hedefler olmasını beklerdik.Kisileri karşınıza alarak hiçbir yere varamazsiniz.
    Cevapla
  • unal 9 yıl önce Şikayet Et
    Her tarafınızı paraleller sardıysa sen nasıl kalabildin oralarda acaba, Milleti çocuk mu sanıyorsun?
    Cevapla
  • unal 9 yıl önce Şikayet Et
    Eyy kendini rektör zanneden adam, her tarafınızı paraleller sardıysa sen nasıl kalabildin oralarda acaba, Milleti çocuk mu sanıyorsun?
    Cevapla
  • tarık say 9 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yeni rektörü yücel acer, eski rektör sedat laçinerin rektör yardımcısıydı. yücel acerin sağındaki adam son dakikaya kadar enstitü müdürlüğü yaptı. Diğeri ise FEF dekanlığını hiç bırakmadı. Kim kimi kandırıyor? Sedat Laçiner paralel ise, şu fotodaki yücel acer dahil hepsi paraleldir!
    Cevapla
  • Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bi gidin da, varsa yoksa paralel. Sen mücadeleni git vermen gereken yerde ver by Acer. Hocanın masasından bilgisayarı alarak mı mücadele veriyorsun sen! Ne kadar da boş, mesnetsiz ve geri kafasınız siz! İnsan utanır bunlar söylerken. Hasta olsanız onu da paralel yaptı diyeceksiniz... Suyunu çıkarttınız artık bu muhabbettin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!