Erdoğan: Kılıçdaroğlu'nu dinleyince şok oldum

İstanbul Ticaret Odası ödül töreninde iş adamlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını eleştirdi.

GİRİŞ 31.05.2015 00:33 GÜNCELLEME 01.06.2015 08:41
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eskişehir mitingi konuşmasını hatırlatan ve şok olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskişehir'deki konuşmalarını dinledim şok oldum. Üniversite öğrencilerine sesleniyor ve ya sizden nasıl harç alırlar diyor. Biz neredeyse 2 yıl oldu harcı kaldıralı. Ben başbakandım biz üniversite harcını kaldırdık. Üniversite harcı diye bir şey yok. İnsan buna üzülüyor. Bunların kılavuzunda sıkıntı var. Bundan dolayı durumlar çok kötü. Biz istikrar ve güven ortamı diyoruz, onlar Türkiye'yi kaosa sürükleme ittifakı yapıyorlar" dedi.

Kılıçdorğlu, bugünkü Eskişehir mitinginde öğrencilere hitaben şunları söylemişti:

"Öğrenciyken kredi alıyorsunuz. Mezun oluyorsunuz. Bir sürü sonra kredi borcunu ödeyeceksiniz ama işe girmemişsiniz. Sizden zorla para istiyorlar. Bunu düzelteceğim. İşe girdikten sonra kredi ödemeleri başlayacak. Bütün genç kardeşlerime söz veriyorum. Hiç endişe etmeyin. İş garantili eğitim sistemini başlatacağız. Bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı meslek liseleri kuracağız."

ÜLKEMİN MACERAYA GİRMESİNE GÖZ YUMAMAM

Türkiye'nin maceraya giremeyeceğini söyleyen Erdoğan, "Ülkemin maceralara girmesine göz yumamam. Ben damdan düştüm. Onun için görüş ve önerilerimi halkımızla paylaşıyorum. Ana muhalefetin çalışma hayatı ile ilgili 160 vaadi var. Bunların 100'u zaten yapılmış durumda" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE FATURASI AĞIR OLDU

Eski Türkiye'de yaşananların Türkiye'ye ağır faturalar ödettiğini söyleyen Erdoğan, "Bazı siyası partilerin 1970 model, 1990 model popülist siyaset yöntemleriyle öne çıkmaya çalıştığını üzüntüyle görüyorum. Bu ülke, değerli arkadaşlarım, popülizmden çok çekti. Öyle ki 'bir veren ben 5 veririm', 'iki anahtar veririm', 'iki konut dairesi veririm' bunların hepsini gördük. Milletimize kaşıkla verip kepçeyle geri alan siyaset anlayışının Türkiye'ye faturası çok ağır oldu" ifadelerini kullandı.

BENİ KARŞILAMAYA GELMEDİLER, CHP ve MHP GELDİ

HDP'yi eleştiren Erdoğan, "HDP'li belediye başkanları ziyaretlerimde beni karşılamaya gelmedi.Çanakkale'de CHP'li belediye başkanı beni karşılamaya geldi bende kendisini makamında ziyaret ettim. Karabük'te aynısı oldu MHP'li başkanda beni karşılamaya geldi açılışta söz verdim, makamında ziyaret ettim. Ama bu HDP'liler dağdan emir aldıkları için gelemiyorlar. Tüm siyasi hayatımda karşımda güçlü bir muhalefet görmek istedim ama olmadı" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 33
  • çç 8 yıl önce Şikayet Et
    2.öğrenim harçlarını kaldıracağım dedi.
    Cevapla
  • %49,8 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim oyumuz da yerimizde belli;bekleyin daha güçlü bir AK PARTİ geliyor!
    Cevapla
  • Erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Kılıçdaroğlu ben iktidar olayım da ne olursa olsun. Gerekirse Diyarbakıra denizi bile getiririz. Diyarbakıra deniz getirilme olasılığı ne ise Kılıçdaroğlunun vaatlerini yerine giterme olasılığı da odur, Milleti kandırabilirse ne ala kandıramaz ise de kılıf hazır elektirikler gitti seçmenim sandığı göremedi diyecek...
    Cevapla
  • Asla 8 yıl önce Şikayet Et
    MHP,CHP,bdp,paralel,dış güçler birleşti. Ülkemiz üzerinde ameliyat yapmaya kalkıyorlar. Gelin bu oyunubozalım. Oylarımızı istikrara AK PARTİye verelim. 12 yılda yapılanları ve AK PARTI öncesini kıyaslayalım (internetten bulabilirsiniz)
    Cevapla
  • AHDE VEFA 8 yıl önce Şikayet Et
    AKP' den başka türkiyeyi idare edecek bir parti varsa, harbiden oyumu teklifsiz vericem, ama yoooook yook.eğer dünyanızın kararmasını istiyorsanız,verin diğer partilerede, görün göreceğinizi, Başka diyeceğim yok.
    Cevapla
  • ati 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın çç tam olarak espirinin neresinde gülüyoruz acaba
    Cevapla
  • çç 8 yıl önce Şikayet Et
    var.CHP.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."