Sakin Kent'in doğal akvaryumuna turist ilgisi

Muğla'nın Ula ilçesindeki Sakin Kent Akyaka Mahallesi'nde bulunan doğal akvaryum görünümündeki Kadın Azmağı Deresi, yerli ve yabancı çok sayıda turistin ilgisini çekiyor

Sakin Kent'in doğal akvaryumuna turist ilgisi
Sakin Kent'in doğal akvaryumuna turist ilgisi
GİRİŞ 18.08.2015 18:22 GÜNCELLEME 18.08.2015 19:20

Muğla'da Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde doğal bir akvaryum görünümündeki Kadın Azmağı Deresi, yerli ve yabancı çok sayıda turist tarafından geziliyor.

Muğla Valisi Amir Çiçek, beraberinde Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve eşleri ile Kadın Azmağı Deresi'ndeki doğal akvaryumu tekne ile gezerek bilgi verdi.

Vali Çiçek, doğal güzellikleriyle ünlü Gökova Körfezi'ne dökülen derenin, su samurundan deniz kaplumbağasına onlarca hayvan türü ile farklı bitki türlerine de ev sahipliği yaptığını söyledi.

Çiçek, Akçapınar ve Kadın Azmağı'nda gerçekleştirilen tekne gezileriyle yerli ve yabancı turistler tarafından bölgenin son yıllarda daha fazla ilgi görmeye başladığını dile getirdi.

Gökova Körfezi'nde denizden içeriye doğru 1,5 kilometre uzunluğundaki doğa harikası dereyi tekneler ve kanolarla gezen turistlerin, değişik bitki ve hayvan türlerini görme fırsatı bulduğunu belirten Çiçek, "Ziyaretçiler kano ve teknelerle Kadın Azmağı Deresi'ni gezerek doğal güzellikleri görme fırsatı buluyor. Doğal bir akvaryum görünümündeki dere, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Akyaka Kadın Azmağı'nda tekneler ile akvaryum gezintileri yapılıyor" dedi.

Bölgeye gelen turistlerin büyük bölümünü günübirlik ziyaretçilerin oluşturduğuna işaret eden Çiçek, "Doğal güzellikleriyle ünlü Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'nde doğal bir akvaryum bulunuyor. Yıllık yaklaşık 200 bin kişi bu bölgeyi gezerek akvaryumun güzelliklerini keşfediyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...