Alanya'daki gerginlik

Antalya Valisi Muammer Türker, Alanya ilçesinde terör saldırılarını kınamak isteyen grup ile HDP'liler arasında çıkan taşlı sopalı kavgayla ilgili olarak "Güvenlik güçlerimiz bütün birimleri ile görevinin başındadır. Bir  asayiş olayı varsa ya da terör olayı ile mücadele edilecekse bunu güvenlik birimleri yapar" dedi. 

Alanya'daki gerginlik
Alanya'daki gerginlik
GİRİŞ 19.08.2015 22:21 GÜNCELLEME 19.08.2015 22:44

Vali Türker, Alanya ilçesinde terör saldırılarını kınamak isteyen grup ile HDP'liler arasında çıkan taşlı sopalı kavgayla ilgili Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Türker, yaşanan terör olaylarına karşı bir tepki olarak Alanya'da başlayan olayların kamu düzenini bozacak boyuta ulaştığını söyledi. 

Ciddi bir hadise yaşanmadan Alanya'daki olayların sonlandırıldığını ifade eden Türker, şöyle devam etti:

"Özelikle sosyal medya üzerinden sahte hesaplarla, insanları tahrik edecek şekilde, her görüşten tahrik edici açıklamalar yapılıyor. Saldırılar olduğuna, insanların zarar gördüğüne dair açıklamalar yapılıyor. Bu açıklamalar toplumsal duyguları ve hassasiyeti tahrik eden açıklamalardır. Bu sahte hesaplara bir vatandaşımızın pirim vermemesi gerekiyor."

Alanya'nın Türkiye'nin en güzel yörelerinden biri olduğunu dile getiren Türker, şunları kaydetti:

"Türk vatandaşlarının yanı sıra yurt dışından da çok sayıda yabancı Alanya'yı yuva olarak seçiyor. Dünyanın cennet bölgesinde yapılan eylemler ilçenin güzelliklerine zarar verir. Güvenlik güçlerimiz bütün birimleri ile görevinin başındadır. Bir asayiş olayı varsa ya da terör olayı ile mücadele edilecekse bunu güvenlik birimleri yapar. Yasal olarak onların görevidir. Onların yerine kimsenin geçmesi doğru değil, hukuki değil, böyle bir şeye yeltenenler bunun karşılığında cezalarını göreceklerdir. Alanya'da bu tür illegal olaylara bulaşan varsa, siyasi görüşüne bakılmadan hukuk çerçevesinde gereken cezayı alacaktır."

Türker, olayların ardından adli makamların talimatı ile gözaltıların olduğunu da sözlerine ekleyerek, devletin bütün kuruları ile ilçede huzuru sağlamaya dikkat edeceklerini vurguladı.

Alanya'da 16 Ağustos'ta, PKK'nın terör saldırılarını kınamak amacıyla yürüyüş yapan gruptan birkaç kişi, HDP ilçe binasına Türk bayrağı asmıştı. HDP'lilerle grup arasında çıkan taşlı sopalı kavgaya polis müdahale etmiş, olaylarda 15 kişi hafif yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...