PKK, askeri birliğe ateş açtı

Şemdinli'de PKK’lı teröristler tarafından havan ve uçaksavarlarla ateş açıldı.

PKK, askeri birliğe ateş açtı
PKK, askeri birliğe ateş açtı
GİRİŞ 23.08.2015 15:41 GÜNCELLEME 23.08.2015 15:41

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi’nde sınıra sıfır noktadaki Umurlu Jandarma Bölüğü'ne, PKK’lı teröristler tarafından havan ve uçaksavarlarla ateş açıldı. Saldırıya asker anında karşılık verdi.

Şemdinli'nin Irak sınırındaki Umurlu Köyü’nde bulunan 34'üncü Hudut Sınır Tabur Komutanlığı’na bağlı Umurlu Jandarma Bölüğü'ne, bir grup PKK’lı terörisler tarafından Kuzey Irak tarafındaki Balkaya Dağları'ndan havan ve uçaksavarlarla ateş açıldı. 

Saldırıda ölen yada yaralanan olmazken, güvenlik güçleri PKK'lıların ateş açtığı Balkaya Dağları'nı obüs, havan topları ve ağır silahlarla ateş altına aldı.

BİNGÖL'DE YOL KESEN PKK'LILAR, 4 ARACI ATEŞE VERDİ

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde, Çukurtepe Köyü yakınlarındaki özel bir taş ocağını basan PKK'lı teröristler, Bingöl- Erzurum krayolunu da kesip araçlarda da kimlik kontrolü yaptı. PKK'lılar, taşocağında bulunan 2 iş makinesi ile yoldan geçen 2 kamyonu durdurarak sürücülerini indirdikten sonra ateşe verdi.

Erzurum Karayolu üzerinde bulunan Karlıova İlçesi'ne bağlı Çukurtepe Köyü Herdo Deresi Mevkii'nde bulunan özel bir firmaya ait taş ocağına dün akşam gelen bir grup PKK'lı, burada çalışanları toplayarak bir süre örgüt propagandası yaptı. Erzurum karayolunu da kesen silahlı teröristler, yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. PKK'lı grup daha sonra taş ocağındaki 2 iş makinesi ile yoldan geçen 2 kamyonu, sürücülerini indirdikten sonra ateşe vererek kaçtı.

İşçilerin haber vermesi üzerine bölgeye gelen güvenlik güçleri, kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla hava destekli operasyon başlatıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı