TEM'de Edirne'ye göç!

İnsanlık tarihinin utanç defterinde yeni bir sayfa açıldı. Türkiye’deki sığınmacılar Edirne’ye akın etti.

TEM'de Edirne'ye göç!
TEM'de Edirne'ye göç!
GİRİŞ 16.09.2015 07:12 GÜNCELLEME 16.09.2015 11:26
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Almanya’nın mülteci kabul edeceği söylentisiyle yollara dökülen çaresiz Suriyeliler, sınıra ulaşmak için Edirne otobüslerine akın etti. Bilet satılmayan göçmenlerin bir bölümü sınıra yürümeye kalkıştı.

Savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen göçmenler Avrupa ülkelerinin sınırlarını kapatacağı yönündeki haberler ve Almanya’nın gece yarısına kadar 400 bin sığınmacı kabul edeceği söylentisinin ardından harekete geçti. Sosyal medya üzerinden haberleşen göçmenler Yunanistan ve Bulgaristan’a geçme niyetiyle kiraladıkları araç ve otobüslerle Edirne’ye yöneldi.

Sığınmacıların bulunduğu kentten başka kente geçemeyeceği yönündeki genelge gereği kent girişinde polis ve jandarma tarafından durdurulan araçlardan inen göçmenler bu defa TEM Otoyolu’ndan yürüyüşe geçti. 

BİNLERCESİ GELDİ

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bir haftada yaklaşık 7 bin sığınmacının geri gönderildiğini sadece önceki gece sınırı geçmek için 4 bin mültecini kente giriş yapmak istediğini aktardı. Vali Şahin kent kente ulaşmayı başaran 1000 kadar göçmenin ise perişan durumda olduğu kaydetti. 

BEKLİYORLAR

Bilet alamayan çok sayıda göçmen Edirne ve İstanbul’daki otogarlarda bekliyor. Polis  güvenlik önemlerini arttırırken, sığınmacılar sınırı geçebilmek için yardım bekliyor. Üzerinde Aylan bebeğin fotoğrafının bulunduğu dövizler taşıyan göçmenler, Ege Denizi üzerindeki yolun güvenli olmadığını bu nedenle kara yolunu kullanmak istediklerini belirtiyor.

YORUMLAR 8
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    gitmek istiyorlarsa birakin niye zulüm ediyorsunuz
    Cevapla
  • siirtli 8 yıl önce Şikayet Et
    avrupayı batırmanın tek yolu mülteciler gitsin onların rahatı bozulsun
    Cevapla
  • kan 8 yıl önce Şikayet Et
    ey zavallı garibanlar. sizi bu hale düşürenler arab baharı deyip ülkenizi yerle bir etmesi için dünyanın her yerinden seçme sapık katil sürülerini getirenler onları besleyip büyütenler ülkelerinde onlar için toplantılar düzenleyenler gövde gösterisi yapanlar bu halde olmanızın sorumlularıdır. bunların döktüğü timsah gözyaşlarına kanmaayın sakın.
    Cevapla
  • adalet 8 yıl önce Şikayet Et
    Burada kalip asgari ucretle calisip gecinmek sıktı biraz bu Suriyelileri. izledigim butun roportajlarda burda hayatin zor oldugunu. Ama Almanyada devletin maas verdigi icin gittiklerini soyluyorlardi. yani calismadan yatarak maas alio yatmanin derdinde adamlar. Bu yuzden birakin gitsinler. Biraz da Avrupa ugrassin.
    Cevapla
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın geçsinler kapıkuleden, görelim medeni avrupanın halini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!