TOMA kendi kendini köpükle söndürecek

Özellikle sokağa çıkan teröristlerin molotoflarla yakmaya çalıştığı TOMA'ya kendi kendini söndürme özelliği eklendi.

GİRİŞ 05.11.2015 10:45 GÜNCELLEME 05.11.2015 10:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bolu Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, Bolu Dağı'nda Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) kullanımı konusunda uygulamalı eğitim aldı.

Bolu Dağı Polisevi Eğitim Alını'nda düzenlenen program kapsamında, TOMA'nın teknik özellikleri ve aracın donanımının verimli kullanılmasına yönelik 15 polise bilgiler aktarıldı. 

Polislerin toplumsal olaylara müdahale sırasında daha profesyonel hareket etmelerini sağlamak amacıyla verildiği belirtilen eğitimde, TOMA'yla sürüşler yapıldı, belirlenen hedeflere de araçla su sıkıldı.

Daha sonra çevik kuvvet personeline, olası bir toplumsal olay esnasında herhangi bir nedenle alev alan TOMA'nın köpükle kendini söndürebilme özelliği anlatıldı.

"Dur ihtarına" uymayıp kaçan sürücüleri yakalamak için kapan kurulması konusunda da tatbikat yapılan eğitimi, Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya ve şube müdürleri de izledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • qweqwerewr 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten vardı bu ozellıık :D
    Cevapla
  • harunnn 8 yıl önce Şikayet Et
    köpükle yoktu hacı emmi
    Cevapla
  • TMC 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu yeni bir özellik değil ki. İlk çıkan TOMA'larda bile bu özellik vardı.
    Cevapla
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun polislerimizin hayatını kurtarmak için çok güzel düşünülmüş. Yalnız bu çok yararlı olmakla birlikte pasif bir özellik, yapanı pişman edecek aktif bir özellik de eklenmeliydi. Mesela Molotofçuyu zımbalayacak özellik de eklenseymiş çok daha iyi olurdu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı