Sedat Peker hakkında takipsizlik

Savcılık, eski savcı Zekeriya Öz'ün şikayeti üzerine başlattığı soruşturmada, yargılanan Sedat Peker hakkında takipsizlik kararı verdi

Sedat Peker hakkında takipsizlik
Sedat Peker hakkında takipsizlik
GİRİŞ 17.12.2015 18:22 GÜNCELLEME 17.12.2015 18:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Meslekten ihraç edilen eski savcı Zekeriya Öz'ün, kendisine Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle Sedat Peker hakkında yaptığı suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 2 sayfalık takipsizlik kararında, Zekeriya Öz'ün avukatı aracılığıyla Sedat Peker hakkında Twitter üzerinden kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Bu kapsamda soruşturma başlatıldığını belirten savcılık, takipsizlik kararında suçlamaya konu tweetlere de yer verdi. Zekeriya Öz'ün kamuoyu tarafından Ergenekon, Balyoz gibi davaların soruşturmalarını yapan, iddianamelerini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı olarak tanındığı belirtilen  takipsizlik kararında Öz ile ilgili değerlendirmelere de yer verildi.

"YAKALAMA KARARI BULUNAN BİR ŞAHSİYET"

Zekeriya Öz ile ilgili olarak, "Bir kısım yasal ve etik olmayan icraatları nedeniyle HSYK tarafından açığa alınan, halen kaçak olarak yurtdışında ve hakkında yakalama kararı bulunan bir şahsiyettir" denilen takipsizlik kararında, Sedat Peker'in ifadesine de yer verildi. Peker'in, ifadesinde, kendisi hakkında Ergenekon davasında diğer sanıklara da yapıldığı gibi kumpas ve sahte delillerle 10 yıl hapis cezası verildiğini ve bu dosyanın Yargıtay'da olup henüz kesinleşmediğini savunduğu belirtildi.

 "ELEŞTİRİ MAKSATLI"

Takipsizlik kararında, Twitter üzerinden yapılan paylaşımların Sedat Peker tarafından yazılmış olduğunun anlaşıldığı vurgulanarak, "Kimliği ve mesleği gereği tarafsız ve adaletli olması gereken ve beklenen bir hukuk adamının bu özelliklerini kaybedip kendi inanç ve dünya görüşüne hizmet etmek amacıyla yapmış olduğu icraatlara karşı bir tepki, bir karşı koyma ve bir şiddetli eleştiri maksadıyla ve hakaret kastı taşımadan yazılan yazılar olarak değerlendirilmiştir" cümlesine yer verildi.

Hakaret suçu unsurlarının oluşmadığı ve söz konusu tweetlerin manevi tazminata konu olabileceği sonucuna varıldığını belirten savcılık takipsizlik kararı verdi.

YORUMLAR 2
  • timur 8 yıl önce Şikayet Et
    Koca Reis
    Cevapla
  • Kapıkulu 8 yıl önce Şikayet Et
    Saray soytarısı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı