FETÖ'nün adliye ayağına ilk operasyon: 7 gözaltı

Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında iki ilde operasyon yapıldı.

FETÖ'nün adliye ayağına ilk operasyon: 7 gözaltı
FETÖ'nün adliye ayağına ilk operasyon: 7 gözaltı
GİRİŞ 23.02.2016 08:41 GÜNCELLEME 23.02.2016 11:18
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İzmir Adliyesinde, yazılı sınavı kazananlara mülakatta kumpas kurdukları ileri sürülen FETÖ/PDY üyesi, değişik mahkemelerde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan 2'si kadın 7 şüpheli polis ekiplerince gözaltına alındı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün sabaha karşı, İzmir ve Manisa'da eş zamanlı operasyon yaptı. İzmir'in Karşıyaka, Menemen ve Torbalı ilçeleri ile Manisa'daki adreslerde 2'si kadın 7 kişi yakalanarak İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Zanlıların evlerinde ve görev yaptıkları mahkemelerde arama yapıldığı bildirildi.

MÜLAKATTA KUMPAS İDDİASI

İddiaya göre, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi, değişik mahkemelerde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan şüpheliler, İzmir Adliyesinde 17 eylül ile 16 aralık 2015 tarihlerinde adliye çalışanlarına yönelik yapılan Yazı İşleri Müdürlüğü sınavlarını kazananlara mülakatta kumpas kurduğu belirtildi. FETÖ/PDY üyesi olmayanları fişlediği ileri sürülen şüphelilerin kendi adamlarını mahkemelerde Yazı İşleri Müdürü yaptığı bildirildi.
Gözaltına alınan Y.K, H.S.K, T.A, M.S, B.D, Y.Y ile M.F.S'den B.D, Y.Y ile M.T.S.'nin FETÖ/PDY üyesi oldukları, başka bir soruşturmadan dolayı takipli oldukları belirtildi.

YORUMLAR 20
  • hak var gam yok 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet üniversiteler de durum çok vahim.Araştırma görevlilerini bi araştırın bakalım .Baba prof, oğul ve gelin araştırma görevlisi dayı doçent mübarek pensilvanyanın çiftliği sanki Devlete düşman ama devletten maaşlı çünkü başka yerde sığmazlar o kadar vasıfsızlar kapak atacakları yeri iyi bilirler.Gidin hepiniz de Amerikaya
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    para insanı böyle kör ediyor bunlar para kölesi olmuş haşhaşiler himmetten topladıklarının yüzdesini aldıkları için dayan dayanabildiğin kadar mantığı Allah bunlara fırsat vermesin bunlar pkk dan da daha tehlikeli para işin içinde olduğu için himmet olmuş zimmet anlatılanlara göre bunlara para için neler yapıyorlar neler
    Cevapla
  • Tespitler 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar bu halleriyle bırakın Müslümanlıklarını, insanlıklarını sorgulatır hale gelmişler. Ahir zamanın fitnelerinden bir fitne olmuşlar. Şeytan suret-i haktan görünüp bunlara yaptıklarını şirin gösterip en büyük sapkınlığın içine itmiş. Adalet ve emaneti ehline teslim etmek yerine kişisel çıkar duygusu ile hareket etmek, kendi adamını layık olup olmadığına bakmadan kayırmak, kendi cemaatinden olmayana ayrımcılık yapmak ne zaman hizmet oldu. Kabul etmeseler de gerçek şu ki, masonlardan etkilenip zamanla onlara benzemişler. Yöntemler tamamıyla aynı...
    Cevapla
  • lemi 8 yıl önce Şikayet Et
    Şu an kimin adamları kayrılıyor.D. Perinçek ömrünün en mutlu günlerini yaşıyor.İşte vaziyet.Bu işin sonu iyi değil
    Cevapla
  • Bekleriz 8 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelere de bekleriz. ales-üds ıelts hırsızı doçent, araşgör abiler ablalar ne olacak ey yök....
    Cevapla
  • anadolu 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah; masum insanlara zulmeden, doğruları dillendirenleri hain diye karalayanları Kahhar ve Cebbar isimleriyle dize getirip, helak etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu