Nehir taştı: Köy sular altında kaldı

Havaların ısınmasıyla birlikte erimeye başlayan kar kütleleri nedeniyle Muş merkeze bağlı Kıyık köyü sel suları altında kaldı.

Nehir taştı: Köy sular altında kaldı
Nehir taştı: Köy sular altında kaldı
GİRİŞ 05.03.2016 15:02 GÜNCELLEME 05.03.2016 15:02

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte erimeye başlayan kar kütleleri Karasu Nehri’ni taşırdı. Karasu Nehri’nin taşmasıyla birlikte merkeze bağlı Kıyık köyü merkezi ve tarım arazileri sel suları altında kaldı.

Her yıl kar kütlelerinin erimesiyle birlikte su taşkınlarının yaşandığını ve köy halkı olarak mağdur kaldıklarını belirten Kıyık Köy Muhtarı Mustafa Sönmez, yetkililerin derhal bu soruna bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Su baskını nedeniyle hayvanlara yem götüremediklerini ifade eden Sönmez, “Burası Muş merkeze bağlı Kıyık köyü, karların erimesinden dolayı aniden bir su baskını oldu. Şuanda vatandaşlar çok mağdur durumdayız. Her sene aynı durumdayız. Gördüğünüz gibi ilerideki vatandaş sudan geçmiş hayvanını oraya yeme götüremiyor samanı traktörle buraya çekmeye çalışıyor. Hayvanına yeme götüremiyor. Bundan dolayı yetkililerden acilen, çok acil bir şekilde çözüm istiyorum. Çok acil buraya müdahale edilmesi lazım, Murat Nehri de var yanımızda, eğer Murat Nehri de birleşirse zaten bu köyü su götürür” dedi.

Evinin önüne kadar gelen sel sularından dolayı korktuklarını kaydeden Ramazan Yiğit, “Su biraz daha yükselirse benim evimin içine girecek. Çocuklarımın oynayacak bir yeri yok" şeklinde konuştu.

Su baskınından dolayı karda yayalar için yol açan İhsan Çağlayan ise “Kar eridi ondan dolayı sular yükselmeye başladı. İnsanlar geçemiyor” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzaydaki felaketten kıl pay kurtuldular!
Senegal Hava Kuvvetleri Komutanı Niang Baykar'ı ziyaret etti