Arsalar buhar oldu uçtu!

Sayıştay tarafından denetime alınan CHP’li belediyeler yine şaşırtmadı.

Arsalar buhar oldu uçtu!
Arsalar buhar oldu uçtu!
GİRİŞ 06.03.2016 13:15 GÜNCELLEME 06.03.2016 13:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bedava yemeklerden, ruhsatsız çalışmaya, skandal ihalelerden buhar olan arsalara kadar birçok usulsüzlük raporlara yansıdı.

CHP’li belediyelerde ne skandallar bitiyor ne de usulsüzlükler! Bakırköy Belediyesi'ni denetime alan Sayıştay, yaptığı incelemede belediyeye ait 211 gayrimenkulün işgal altında olduğunu belirledi. 15 gün süre tanınan belediye en kısa sürede tahliye edeceğine dair söz vermesine rağmen işgalcilerden taahhütname alındığı, kiralama işleminin ihale yoluyla gerçekleşeceği savunmasını yaptı. Yine aynı belediye, her gün 2521 kişiye bütçeden bedava yemek dağıtmış! Belediye ise ‘bedava verilen yemeklerin bedelini geri alacağız’ dedi. 

CHP'nin geçmişini unutan Başkan!

AVCILAR'DA HESAP ŞAŞTI

Usulsüzlüklüğün diğer adresi ise Avcılar! 2014 hesaplarında 610 adet arsa ve arazi kayıtlı iken, muhasebede sadece 419 kayıta rastladı. Durum raporlara ‘şaibeli’ olarak yansıdı. Belediye ise özür diledi! SGK'ya kayıtlı 23 bin 657 işyeri olduğu halde, belediyenin, sadece 7 bin 337'sine ruhsat verdiği, geri kalanın ise belgesiz çalışmasına göz yumulduğu belirlendi. 

Şişli her zamanki gibi!

Devleti zarara uğratan kurumlar listesinde ilk 5'teki Şişli Belediyesi de denetiminden payını aldı. 

Yasaya aykırı savunma

Belediyenin, Uçurtma Şenliği, 100. Yılında 1.Dünya Savaşı Sempozyumu gibi milyon TL'lik hizmetleri doğrudan temin usulüyle sağlamış olması mevzuata aykırı bulundu. Denetçiler, rekabet şartlarının gerçekleşmediğinden dolayı belediyenin zarara uğratıldığını belirterek yetkililerin yaptığı savunmayı yasaya aykırı buldu. 

YORUMLAR 1
  • arif gören 8 yıl önce Şikayet Et
    Yolsuzluklara karşı savaşan, dürüst ve namuslu CHP'ye bakın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti