İstanbul tabip odası seçimlerinde milli dayanışma

24 nisan 2016 Pazar günü İstanbul Tabip Odası seçimleri öncesi Hekim dayanışması grubundan Dr. Yavuzhan Baş önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul tabip odası seçimlerinde milli dayanışma
İstanbul tabip odası seçimlerinde milli dayanışma
GİRİŞ 20.04.2016 09:57 GÜNCELLEME 20.04.2016 10:18

24 nisan 2016 Pazar günü İstanbul Tabip Odası seçimleri yapılacak. Bu seçime giren grupların farklı yapıları hemen göze çarpıyor.

Şu an ki yönetime muhalif olan gruplardan İSTANBUL HEKİM DAYANIŞMASI grubundan TTB Merkez delegasyon adayı Dr. Yavuzhan BAŞ, çalışmalarını ve amaçlarını haber7.com ile paylaştı: 

HEKİM DAYANIŞMASI ÇATISI ALTINDA KENETLENDİK

İstanbul Hekim Dayanışması olarak; mesleki ve milli olan herkesi grubumuza davet ettik. Çalışmalarımızı uzun süredir, farklı görüşlerdeki meslektaşlarımızla yürüttük. Bu zorlu süreçte, anlaşamadığımız tüm konuların sonunda ortak paydamız Milletimizin bekası ve hekimlerin hakları dediğimizde, tüm anlaşmazlıklar ortadan kalkarak, İstanbul Tabip Odası ve Türk Tabipler Birliğinin mutlaka asli görevine dönmeli kararı ile birbirimize daha da kenetlendik. Hekimlik onurunun yeniden tahsisine niyetlendik ve bu çatıda birleştik.

TABİP ODASI HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALACAK

Amacımız: hekimlerin haklarını korumak, geliştirmek ve sağlık politikalarının oluşturulmasında yol gösterici olmayı hedefleyerek Türk Tıbbını layık olduğu konuma ulaştırmaktır. Şuan ki sağlık politikamızda ve Hekimlerin temsil makamı olan Tabip Odası - TTB’de üçüncü hatta beşinci plana atılan hekimleri yeniden birinci sıraya çıkarmayı hedefledik. Bunu yaparken de; bu vatanın öz evlatları olan biz Türk Hekimlerinin, vatanın bölünmez bütünlüğünden asla ödün vermeyeceğimizi belirtmek isterim.

-    TTB’ye muhalif olduğunuzu mu söylemek istiyorsunuz?

-    Bizi bu şekilde taraflaştırmak bence çok yanlış olur. Bizler, sadece hekimlerin menfaatinin ve ülkemizin birliğinden yanayız. Milletimizin ve meslektaşlarımızın menfaatine olan her kurum ve görüşün yanında olduğumuz kadar; Milletimiz ve biz hekimlerin zararına olan her kurum ve görüşün dimdik karşısında olacağız demek istedim.

TIBBİYELİLERİN CESARET VE FERASETİNİ ÖRNEK ALIYORUZ

Mesleğimizin temsil heyetinde yer almayı, en az mesleğimiz kadar kutsal bir görev olarak gördük. Kadim başkentimiz İstanbul’un işgal günlerinde,işgale baş kaldıran Mekteb-i Tıbbiyeliler, muhtaç oldukları kuvveti, yüzyıllarca başı dik ve onurlu yaşamış Türk milletinin en iyi yetiştirilmiş evlatları olmaktan alıyorlardı. Vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliğinin tahrip edilerek, Milletimizin tüm unsurlarının zor duruma düşürülmeye çalışıldığı bugünlerde bizler 14 Mart 1919 Tıbbiyelilerinin cesaret ve ferasetini örnek alıyoruz.

Şuan ki İTO ve TTB yönetimine neden muhalif olduklarını sorduğumuzda, Dr.Yavuzhan Baş şu şekilde cevap verdi:

TÜRK BAYRAĞINI ALMADILAR

Şuan yönetimde olan meslektaşlarımızın Türk Hekimlerini temsil ettiğini düşünmüyoruz. Hekimlerin ve sağlık sistemimizin sonu gelmeyen sorunlarıyla ilgilenmek yerine, etnik siyasette aktif rol üstlenmeleri, siyasi ve ideolojik görüşlerini mesleklerinin ve hekim haklarının önünde tutmaları, yaptıkları açıklamalardan da anlaşılacağı üzere ülke ve hekim menfaatini gözetmemeleri bizim bu şekilde düşünmemize sebeptir. Daha bir ay önce bizzat benim yaşadığım bir olayı paylaşayım sizlerle; 14 Mart tıp bayramında Taksim Meydanda ki anma töreninde İTO yöneticilerine kendi ellerimle Türk Bayrağımızı vermek istedim ALMADILAR, Ankara’da yapılan terör saldırısı sonrası vefat eden vatandaşlarımız için saygı duruşunun ardından, bugüne kadar  vatanımız ve milletimiz için canını feda etmiş Şehitlerimizi anarak İstiklal Marşımızı okumaya davet ettiğimde ise marşın okunmasında bizlere KATILMADILAR.

Başka bir örnek daha vermek istiyorum: 1915 olaylarından dolayı Ermenistan’dan özür dilemeyi görev edinen oda yönetimi, Diyarbakır'da yol kesen pkklı teröristler tarafından şehit edilen meslektaşımız Abdullah Biroğul için bir açıklama dahi yapamayan ve terörü lanetleyemeyen meslektaşlarımız, güneydoğu halkımızın terör nedeniyle bozulan huzurunu yeniden inşa etmek için terörle mücadele eden güvenlik görevlilerimizi insanlık suçu işlemekle suçluyor, bu vatanın öz evlatlarına asılsız iftiralar atarak uluslararası mahkemelere devletimizi ve kolluk kuvvetlerimizi şikayet ediyorlar. Bu yaklaşım toplumumuzda hekime bakışı etkiliyor. Hatta hekime yönelik şiddetin artmasında payının olduğunu dahi söylemek mümkündür.

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK ADINA HEKİM DAYANIŞMASI

Bizler ise, İstanbul Hekim Dayanışması grubu olarak;

-    Ülkemizin bölünmez bütünlüğünden asla taviz vermeyeceğimizi, Türk Milleti’nin birlik ve beraberliği için her türlü katkıyı vermekten geri kalmayacağımızı,

-    Meslektaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin yanında olmayı,

-    Hekimlerin haklarını her koşulda ve her mekânda, birlikte savunmayı,

-    Sağlık sisteminin merkezinden uzaklaştırılan hekimi yeniden sistemin merkezine almayı,

-    Hiçbir siyasi ve ideolojik tarafa asla maşa olmamayı,

-    Planlı bir şekilde itibarsızlaştırılmaya çalışılan hekimlik mesleğini yeniden hakkettiği mertebeye ulaştırmayı,

-    Tıp fakültesi eğitiminin başladığı günden, mezara kadar sürdürülecek bu kutsal mesleği fedakarca göğüsleyen meslektaşlarımıza, her dönemde destek olmayı, 

-    Hekimin özlük haklarının hakkettiği şekilde sağlanması için her daim aktif  mücadele etmeyi vaad ediyoruz. 

Hakkımızda ki daha detaylı bilgileri ve aday listelerimizi www.hekimdayanismasi.com adresinde inceleyebilirsiniz. Tüm meslektaşlarımızı 24 Nisan Pazar günü Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi ve Sultanahmet Ticaret Meslek Lisesinde yapılacak olan seçimde oy kullanmaya davet ediyorum. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!