Ramazan Bayramı için iki farklı tarih

Ramazan Bayramı'nın ilk günü için dünyanın farklı ülkelerinde 2 ayrı tarih belirlendi.

Ramazan Bayramı için iki farklı tarih
Ramazan Bayramı için iki farklı tarih
GİRİŞ 05.07.2016 12:59 GÜNCELLEME 05.07.2016 12:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Astronomik hesaplar ve İslam hukuku kurumlarının kararlarında oluşan ihtilaf nedeniyle bu yıl Ramazan Bayramı'nın ilk günü için dünyanın farklı ülkelerinde 2 ayrı tarih belirlendi.

Türkiye ve Moritanya'nın da içinde olduğu bazı İslam ülkelerinde Ramazan Bayramı'nın başlangıç tarihi olarak 5 Temmuz Salı kabul edilirken, bu gece hilal görünmediği için Suudi Arabistan, Irak ve Ürdün'ün yanı sıra Mısır, Lübnan, Katar, Filistin, Sudan, Kuveyt, Suriye, Yemen ve Kongo da Ramazan Bayramı'nın 6 Temmuz Çarşamba günü başlayacağı belirtildi.

HİLAL HADİSİ BULUNUYOR

Suudi Arabistan Yüksek Yargısından yapılan açıklamada, "Ramazanın 29'u pazartesi günü yapılan toplantı sonucu hilalin görülmemesi ve Peygamber Efendimizin, 'Hilali görmediğiniz zaman ramazanı 30 güne tamamlayın' hadisine binaen Salı günü Ramazan ayının 30'uncu günü olarak oruç tutulacak" ifadesine yer verildi.

Hadis ise şöyle:

Abdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), ‘Ramazan hilalini gördüğünüz vakit oruca başlayın, Şevval hilalini gördüğünüz vakit de iftar edip bayram edin. Eğer size hava bulutlu olup kapalı kalırsa Ramazan hilalini otuza takdir edin’ buyurdu.”

YORUMLAR 1
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberimiz zamanında hilali görmek için bir kişi yüksek bir yere çıkarmış o zaman en yüksek yer neresiyse oraya....o zamanın imkanlarıyla yapacak en uygun yol buydu Peygamberimiz bu gunleri teknolojinin geleceği seviyeleri gayet tabiiki biliyordu işte şimdi ki rasathaneler teleskoplar en yükseğe çıkan adamı temsil ediyor ve neye hizmet ettiğini bilmeyen Arap camiası hala çıplak gözle hilal arıyor bu konuda bile birlik olamayan islam dünyası nasıl olacak ta diğer konularda birleşecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!