Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedeflerinde orası da var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ sadece Türkiye'de hakimiyet kurmayı hedeflemediğini, Afrika ülkelerine de uzanmaya çalıştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedeflerinde orası da var
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedeflerinde orası da var
GİRİŞ 07.08.2016 04:27 GÜNCELLEME 07.08.2016 04:38
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Erdoğan, Katar merkezli El Cezire Televizyonu'na verdiği mülakatta,  FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruları cevapladı.
  
Darbe girişimini FETÖ'nün gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, "FETÖ  sadece Türkiye'de hakimiyet kurmayı hedeflemiyor, Afrika ülkelerine de uzanmaya  çalışıyor." dedi.
 
Erdoğan, bu grubun dini bir cemaat olmadığını, ülkeyi ve ekonomiyi  kontrol altına almaya çalışan terör örgütü olduğunu vurgulayarak, "Zalime karşı  gevşeklik göstermek mazluma yapılmış bir ihanettir. Darbecilere karşı gevşeklik  göstermeyeceğiz. Onlar haindirler. Onlara merhamet etmeyeceğiz." diye konuştu.
  
"Ona tabi olan tüm zalimler bunun bedelini ödeyecek"
 
Örgütün sadece kendi özel çıkarları olduğunu, bu çıkarları yok  edeceklerine dikkati çeken Erdoğan, "Devlet kurumlarında bunların var olmalarına  izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan, devleti demokratik şekilde yönettiklerini anlatarak,  "Darbeciler, Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini ve MİT'i bombaladılar. Ordu  birimlerine hakim olmaya çalıştılar. Onlar bazı binaları ele geçirebilirler ama  asla halkı ele geçiremeyecekler." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Pensilvanya'daki zatın verdiği emirle siviller bombalandı." diyen  Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Ona tabi olan tüm zalimler bunun bedelini ödeyecek. Bunlar halka  egemen olmak için dini istismar ediyor. Ölümden korkmuyoruz. Bizler Müslümanız ve  bize göre ölüm bir kaderdir. Kaderimiz geldiğinde bu ne bir saat öne alınır ne de  geriye. Tankın altına yatan gence bakın."
 

'BUNLAR KERTENKELE GİBİ RENK DEĞİŞTİRİYORLAR'
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar (FETÖ)  kertenkele gibi renk değiştiriyorlar, Haşhaşiler gibi. Özal ile Demirel ile  Ecevit ile iyi ilişkileri vardı ancak daha sonra gerçek yüzleri ortaya çıktı."  dedi. 
 
Erdoğan, Katar merkezli El Cezire Televizyonu'na verdiği mülakatta,  FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruları cevapladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün devletteki yüksek makamlara sızmasıyla  ilgili, "Bunlar kertenkele gibi renk değiştiriyorlar, Haşhaşiler gibi. Özal ile  Demirel ile Ecevit ile iyi ilişkileri vardı ancak daha sonra gerçek yüzleri  ortaya çıktı. 2010’dan bu yana onlarla mücadele ediyorduk. Dershaneleri kapattık,  bu onların en güçlü kaleleriydi. Kapattığımız zaman gözleri döndü. ABD’de kiralık  okulları var. ABD’de de işleri engellenirse yine gözleri dönecek. Birçok ülke  bize diyor ki (Gelin, bizi bunlardan kurtarın. Türkler olarak kendi okullarınızı  kurun)." ifadelerini kullandı.
 
"YAŞ, darbenin erkene alınmasına neden oldu"
 
"FETÖ'nün darbeyi neden böyle bir zamanda gerçekleştirdiği"ne ilişkin  soruyu ise Erdoğan, "Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı olacaktı. Anladılar ki  darbe yapmazlarsa daha da zayıf olacaklar, erkene aldılar ancak kahraman halkım  onlara izin vermedi. Ben Marmaris’teydim telefondan halka seslendim sokaklara  çıkın diye. Millet, Boğaz Köprüsü'ne ve diğer yerlere akın etti. Şu an 240  şehidimiz var." şeklinde cevaplandırdı.
 
Yaşanan darbe girişimini büyük bir depreme benzeten ve artçıları  olabileceğini bildiren Erdoğan, bunlara karşı hazırlıklı olmak gerektiğini  vurguladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ordunun FETÖ unsurlarından temizlenmesi  konusunda yürütülen çalışmalarla ilgili olarak, "Dikey temizlik yapmak  zorundayız, yatay da. Askeri okulları temizliyoruz. TSK’da da bu temizlik  gerekiyordu.

Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı daha da güçlü olacak. Öz güveni  yüksek ordu istiyoruz ancak aynı zamanda tankı halka süremeyecek kadar vatanını  seven bir asker istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Devleti sıfırdan kuracağız"
 
Soruşturmaların devam ettiğine ancak bunun uzun vadeli bir iş  olacağına değinen Erdoğan, "Onların köklerini kazacağız. Devleti sıfırdan  kuracağız. Güvenlik güçlerimizi temizleyeceğiz. Bu yöndeki çalışmaları  destekliyoruz." diye konuştu.
 
İstanbul Yenikapı'da muhalefet partilerinin de katılımıyla  düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ile ilgili olarak da Erdoğan, "Bu  mitinge katılmaları için CHP ve MHP'ye davet gönderdim ve onlardan da olumlu  cevap aldım. Bu mitingde birlik olduğumuz mesajını vereceğiz. Yenikapı mitingi  sadece Türkiye için değil tüm dünya için önemli. Bugün tek vatan, tek bayrak, tek  millet ve tek devlet olacağız." ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR 21
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    biz merhametliyiz ve mizacımız yumuşaktır. senin gibi olsak biz devlet başkanı olurduk. adaleti uygula biz sana desteğiz. ama elimizden gelen tüm bilgileri biz halkın olarak sana ulaştıracağız. bizim elimizden gelen bu kadar.
    Cevapla
  • Emine 7 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanım Rabbim seni korusun.Bizim ve tüm müslüman aleminin başından seni ayırmasın.Rabbim sana uzun ömürler versin
    Cevapla
  • Aliii 7 yıl önce Şikayet Et
    Hesap soramazsak eğer , Şehitlerimizin kanı , gazilerimizin âhı yerde kalır.
    Cevapla
  • Ruhi 7 yıl önce Şikayet Et
    Şunuda yazmadan edemeyecem. Reisin oturuşu duruşu konuşması bakışı Reis Allah ömrünü uzun etsin ve güç versin. Sen gidersen bu memleket öksüz kalacak. Öksüzler çok ağlar...
    Cevapla
  • Çameli li 7 yıl önce Şikayet Et
    Zalime karşı dik duranların adedi ni artır YARABBİM
    Cevapla
  • muteber 7 yıl önce Şikayet Et
    amin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır