Alman devlet televizyonundan Türkiye provokasyonu

ARD'nin, Merkel hükümetinin bir soru önergesine verdiği yanıtı çarpıtarak "Türkiye'ye terör örgütlerine destek veriyor" ifadelerini kullandı

Alman devlet televizyonundan Türkiye provokasyonu
Alman devlet televizyonundan Türkiye provokasyonu
GİRİŞ 17.08.2016 00:29 GÜNCELLEME 17.08.2016 00:31
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Muhalefetteki Sol Parti'nin soru önergesine yanıt veren Almanya İçişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, "Mısır'daki Müslüman Kardeşler, Hamas ve Suriye'deki silahlı muhalif gruplara destek verdiğini" özellikle 2011 yılından itibaren "Türkiye'nin Ortadoğu bölgesindeki İslamcı gruplar için bir merkez haline geldiğini" iddia etti.

Haberde yer verilen hükümete ait metinde, bu gruplar için “terör örgütü" nitelendirilmesi yapılmazken, Türkiye'ye yönelik olarak da herhangi bir iddia ya da suçlama yer almadı.

'SON DAKİKA' HABERİYLE ÇARPITTILAR

Buna rağmen Alman kamu kanalı ARD'nin, “son dakika" haberinde, "Alman hükümetinin Türkiye'nin 'terör örgütlerine' destek verdiğini düşündüğünü" iddia etmesi dikkati çekti.

ARD televizyonu, "HAMAS'ın Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesinde olduğu"nu belirterek haberini temellendirmeye çalıştı.

Alman hükümetinin, önceki haftalarda, basın mensuplarının ısrarlı soruları karşısında, "Türkiye'nin DAEŞ'e destek verdiği" iddialarını geri çevirmesi ve "Hükümetin elinde bu iddiaları destekleyecek bir bilgi olmadığını" söylemesi ise ARD'nin haberinde görmezden gelindi.

PKK'YA SAHİP ÇIKAN DAĞDELEN'İN GÖRÜŞLERİYE YER VERDİLER

Alman birinci televizyonunun haberinde, son dönemde Türkiye aleyhtarlığıyla bilinen ve terör örgütü PKK'ya sahip çıkan açıklamaları nedeniyle tepki çeken Sevim Dağdelen'in görüşlerine yer vermesi ise eleştiri topladı.

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Johannes Dimroth, akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu haberin, Sol Parti tarafından verilen soru önergesine yanıtın yalnızca bazı bölümlerine işaret ettiğini bildirdi.

Gizlilik derecesine sahip olduğu için yanıtın içeriğini kamuoyu ile paylaşamayacağını belirten Dimroth, İçişleri Bakanlığının ilgili dairesinde vuku bulan bir yanlışlık nedeniyle Dışişleri Bakanlığının görüşü alınmadan metne son şeklinin verildiğini kaydetti.

YORUMLAR 73
  • ogut 7 yıl önce Şikayet Et
    Terorun yaninda oldugunuzu gormuyorsunuz. Siz kendinize bakarak bizi karistirmayin.
    Cevapla
  • HAKAN 7 yıl önce Şikayet Et
    almanya inşallah bizdekinden daha büyük bir terör seni yerle bir eder
    Cevapla
  • gökhan 7 yıl önce Şikayet Et
    almanya=terör
    Cevapla
  • omas 7 yıl önce Şikayet Et
    şu vize anlaşmanını iptal edin ve mültecilerin önünü açın bakalım el mi yaman bey mi...
    Cevapla
  • Göktürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya bir terörist devlettir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu