TSK'nın girdiği Cerablus nerede? Cerablus'un harita üzerindeki konumu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyon düzenlediği Cerablus nerede? İşte Cerablus operasyonu ile ilgili tüm detaylar

TSK'nın girdiği Cerablus nerede? Cerablus'un harita üzerindeki konumu
TSK'nın girdiği Cerablus nerede? Cerablus'un harita üzerindeki konumu
GİRİŞ 25.08.2016 08:53 GÜNCELLEME 25.08.2016 08:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

24 Ağustos çarşamba günü itibariyle gündeme gelen Cerablus nerede? Cerablus'in harita üzerindeki konumu ne? Cerablus Türkiye'ye yakın mı? Türk Silahlı Kuvvetleri Cerablus’a yoğun top atışları gerçekleştirmeye başladığı Cerablus operasyonu ile ilgili tüm detaylar haberimizde

CERABLUS OPERASONU İLE İLGİLİ TÜM GELİŞMELER İÇİN TIKLAYINIZ

Cerablus nerede?

Cerablus, Suriye'de Halep iline bağlı bir kenttir. Esad Gölü'nün kuzeyinde yer alır. Cerablus, Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karakamış sınır kapısının hizasındadır. Cerablus'un tam karşısında Gaziantep'in Karakamış ilçesi yer almaktadır.

cerablus-nerede-65465

Cerablus kimin elinde

Suriye'nin Cerablus kentine başlatılan operasyonun ardından, Cerablus'un kimin elinde olduğu merak edilmeye başlandı. Cerablus ya da orijinal adıyla Jarabulus, uzun zamandır IŞİD terör örgütünün elinde bulunmaktadır. 

Cerablus operasyonunun adı

DAEŞ'i temizlemek için Cerablus'a başlatılan harekatın adı 'Fırat Kalkanı Operasyonu' olarak belirlendi.

cerablus-operasyonu-görüntüleri-46

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı. Harekatın bir diğer amacında Türkiye'nin sınırında PYD/PKK unsurlarının koridor oluşturmasını, oldu bittiye getirmesini engellemek.

Cerablus operasyonundan görüntüler

PYD’nin Cerablus acısı

Türkiye tarafından PKK’nın Suriye kolu olarak tanımlanan PYD’nin lideri Salih Müslim, bugün başlayan Cerablus operasyonuna tepki gösterdi. Müslim, üç dilde attığı tweet’te, “Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir” dedi.

YORUMLAR 3
  • Zaza 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkün gücünü sabrını kimse test etmeye kalkmasın dünyayı başınıza yıkarız arkanızda bütün gücümüzle varlığımız canımız feda olsun bu vatana ALLAH bütün askerlerimizi komutanlarımızı korusun bu can sizlere kurban olsun yiğitlerim haydi ya ALLAH Bismillah ALLAH kuvvet versin alın bu petevatsız uşakları alın bunları
    Cevapla
  • kaçırmayın 7 yıl önce Şikayet Et
    bir yandan da fırak nehri kıyılarına birlik atın ki oradan kaçamasınlar.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 7 yıl önce Şikayet Et
    Salih Müslüm hala Türkleri öğrenememiş.Biz bataklıklarda büyümüş ve o bataklıkları kurutarak bugünlere gelmiş ırkız.Senin oradan kokular geldi,Kurutmaya gittik.Oraya hak eden sahipleri tekrar ele geçeirecektir.PYD,YPG,PKK,DAEŞ,Surie ordusuna ait değil oralar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!