Cumhuriyet Gazetesi operasyonunda yeni gelişme!

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında, gazetenin icra kurulu başkanı Akın Atalay hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Cumhuriyet Gazetesi operasyonunda yeni gelişme!
Cumhuriyet Gazetesi operasyonunda yeni gelişme!
GİRİŞ 01.11.2016 18:51 GÜNCELLEME 02.11.2016 00:31
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında, yurt dışında olduğu tespit edilen gazetenin icra kurulu başkanı Akın Atalay hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan Akın Atalay'ın adreslerinde bulunamaması ve yurt dışında olduğunun belirlenmesi üzerine savcılıkça hakkında yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

ATALAY YURT DIŞINDA

Talebi değerlendirerek kabulüne karar veren İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği kararında, şüpheli Atalay'ın adresinde bulunamadığı ve yurt dışında olduğunun tespit edildiği, bu nedenle delilleri karartma ihtimali ve kaçma şüphesinin bulunduğu belirtildi.

Hakimlik kararında, şüphelinin Cumhuriyet Vakfı ile gazetenin yöneticisi olduğu, gazetede hem PKK hem de FETÖ/PDY örgütü lehine yayınlar yapıldığı, yine örgütün eylemlerini meşrulaştırıcı ve özendirici haberlerin yer almasıyla bu örgütler adına faaliyette bulunduklarının anlaşıldığı kaydedildi. Şüpheli Atalay hakkında ''terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak'' suçundan yakalama emri düzenlenmesine hükmedildiği aktarıldı.

BİLETİNİ AÇIĞA ALDI

Bu arada, şüpheli Akın Atalay'ın Almanya'dan uçakla Türkiye'ye dönüş biletini açığa aldığı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • musti34 7 yıl önce Şikayet Et
    bari burdakilerini kaçırtmayın
    Cevapla
  • kasım 7 yıl önce Şikayet Et
    kemal ağa alaycı bir şekilde diyor savcı deaşı unutmuş cumhuriyetin teröre destek listesinde halikati söylüyor deaş cumhuriyet gazetesi sayesinde paçayı yırtı kurtuldu.nede olsa bu ülkenin maddi manevi karşı cephesinde ülke paralelin elinde ilen para yurt dışını oluk oluk akarken ülke gül gülistan para suyunu çekince hakimiyyet ellerinden gidince divane az kaldı haketmediklerini alamıyacaklar bundan sonra
    Cevapla
  • Kemalden 7 yıl önce Şikayet Et
    Yapay İstanbul depremi tehlikesi. cemaat haarpile iş yapacak. zizal süresi boşuna seçilmedi.
    Cevapla
  • Efeler 7 yıl önce Şikayet Et
    Uyaniklara bak hemen Atamizin flamasini asip o flamanin arkasina siğiniyorlar, yemezler o oyunu
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    beyin fukarası millet gülüyor sana komik adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar