Köln'de Alevilerin mitingine PKK gölgesi düştü

Almanya'nın Köln ketinde, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu AABK'nın düzenlediği mitinge PKK gölgesi düştü.

GİRİŞ 13.11.2016 10:08 GÜNCELLEME 13.11.2016 10:56
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Ren Nehri kıyısındaki Deutzer Werft Meydanı'nda, “Özgürlüğe, Demokrasiye, Laikliğe Evet-Faşizme, Şeriata Hayır'” sloganıyla düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. Miting alanının ön kısmına yerleşen PKK yandaşı bir grup sık sık, “Katil Türkiye”, “Biji Kürdistan”, “Biji Serok Apo” ve “PKK” sloganları attı. 

Grup, Abdullah Öcalan posterlerini ve PKK sembollerini indirmeleri konusunda miting görevlilerinin uyarıları dikkate almadı. Miting alanına basın için konulan masanın üzerine elinde PKK bayrağı ile çıkan yüzü kapalı bir gösterici ise görevliler tarafından masadan indirildi.

“Hevesleri kursaklarında kalacak”

Mitingin bir diğer konuşmacısı Hatip Dicle, “Biliyorsunuz Türkiye'den her gün kötü haberler alıyoruz. Daha bir hafta önce HDP'nin sayın eş başkanları ve milletvekillerimiz bir gece yarısı operasyonuyla önce gözaltına alınıp sonra tutuklandılar. Şimdi HDP abluka altında, milletvekillerinin danışmanları tutuklanıyor. Belki yeni milletvekili ve HDP operasyonlarına zemin arıyorlar. Yine dün hepiniz izlediniz 370 dernek kapatıldı. Bunların içinde Alevi dernekleri var, kültür dernekleri var, Kürtlerin dernekleri var. Kısacası bunlar demokrat olan herkesi susturmak ve kendi diktatörlüklerine biat ettirmek istiyorlar. Ama bu hevesleri kesinlikle kursaklarında kalacak” dedi. 

“Provokatif bir grup”

Mitingde PKK yanlısı grubun gösterisi konusunda AABK Basın Sözcüsü Fuat Ateş DHA'ya şu açıklamayı yaptı: “Bu mitingin çağrıcısı AABK'dır. Fakat Demokratik Güç Birliği'ne dahil olan 30'a yakın kurum da destek verdi. Mitingimizin başında yaptığımız çağrılara kulak asmayan provokatif bir grup vardı. Abdullah Öcalan posterleri ve bazı sembollerle, 70-80 bin kişilik bir kalabalıktan bahsediyoruz, sadece 150-200 kişinin provokasyonu söz konusu oldu. Ama biraz sağduyulu çağrılardan sonra mitingimize kaldığımız yerden devam ettik.”

Polis, PKK flamalarına el koydu

Köln polisi akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, mitingde Almanya'da yasak olan çok sayıda PKK flamasına el konulduğunu ve ilgililer hakkında takibat başlatıldığını bildirdi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 81
  • Savaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha Erdogan sizlere neler yapacak bunlar daha iyi günleriniz
    Cevapla
  • eski yeni 7 yıl önce Şikayet Et
    ya Rabbim her türlü terörü kahreyle destekçi lerini perişan eyle kalben bile yakinlik duyanları mah ve perişan eyle eyle ebrehenin fil ordusuna ebvabillerin attigi taşlar gibi onlara isabet ettir onlar gibi bunlarda dünyaya ibret olsun
    Cevapla
  • Gagavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bircok teror orgutu avrupadan yonetilmektedir teror destekcisi avrupaya guvenilmez
    Cevapla
  • müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    senin kardesindir belki benim kardesim ancak Peygamberimizin sav yolundan gidendir kusura bakma
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Her alevi ayni degildir cunku cok iyi alevilerde vardir, ama bu bir gercek alevilerin bir kismi pkkyi destekliyorlar cunku Erdogani sevmiyorlar icin. Bir kismi devlet hainidir. Erdogani sevmiyon diye yilanami sarilacan. Kac sever Erdogan suylediki aleviler bizim kardesimizdir, nicin inanmiyorsunuz. Sizi pkkmi kurtaracak. Dininize ve milletinize sahip cikin cunku harp oldumu avrupa kapiyi acmaz. Suriyede neler oldugunu gurdunuz, kor olmayin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek