MİT'in kitabından kilit isimler çıktı

FETÖ’ye yönelik 24 Haziran 2004 tarihli MGK’da hem Genelkurmay Başkanlığı hem de MİT tarafından yapılan kapsamlı sunumların ardından 1999 yılına ait bir başka belge çıktı.

MİT'in kitabından kilit isimler çıktı
MİT'in kitabından kilit isimler çıktı
GİRİŞ 15.11.2016 03:15 GÜNCELLEME 15.11.2016 08:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

15 Temmuz darbe girişiminin düzenleyicisi olduğu belirtilen FETÖ’ye yönelik 24 Haziran 2004 tarihli MGK’da hem Genelkurmay Başkanlığı hem de MİTMüsteşarlığı tarafından yapılan kapsamlı sunumların ardından 1999 yılına ait bir başka belge çıktı.

Gazeteci Nedim Şener’in komisyona sunduğu belge, MİT Müsteşarlığı Yıkıcı-Bölücü Faaliyetler Eğitimi Bölümü Başkanlığı’nın 1999 tarihli ‘İrticai Faaliyetler’ başlıklı kitabında yer alan ‘Fetullah Gülen Grubu’ bölümünü içeriyor.

'BATIDAKİ KAMPLARA'

MİT Müsteşarlığı Yıkıcı-Bölücü Faaliyetler Eğitimi Bölümü Başkanlığı’nın 1999 tarihli ‘İrticai Faaliyetler’ başlıklı kitabında, grubun kıta bazlı yapılanma gerçekleştirmeye başladığı, bu çerçevede Orta Asya’dan Naci Tosun, Uzakdoğu’dan ise İsmail Büyükçelebi’nin sorumlu olduğu bilgisi yer alıyor.

Kitapta, “Grup taban genişletme çalışmalarında ayrım gözetmeksizin ortam ve imkân bulduğu her vasatı değerlendirmektedir. Bu çerçevede, Alevi kesime mensup öğrencilere cemaat yurtlarında yüzde 10 civarında kontenjan ayrılmakta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki Kürt orijinli gençler için yurt ve okul yaptırılmakta, bu gençler cemaatin batı illerinde tertiplediği kamplara götürülmektedir” notu yer alıyor.

5 SAYFA AYRILDI

İlgili kitapta 5 sayfa ayrılan Gülen grubuna yönelik şu tespitler dikkat çekiyor: “Nurcu kesimin en organize grubudur. Öğrenci kesimini hedef alan ve öğrenci evleri ile yurtlar açmak suretiyle günümüzdeki konumuna gelmiştir.”

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 2
  • kritik 7 yıl önce Şikayet Et
    bilmediğimiz ve çözümlerden bahsedin
    Cevapla
  • Telem 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk halkin vergileriyle yasip baska ulkelere hizmet edenler Kim olursa olsu TC de silinmeli bunlar türk dusmaninda ote
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu