Her şey bu fotoğrafla başlamıştı! 15 yıl hapis

Gülen'in 'diş doktoru' olduğu belirlenen Ali İlker Baştan ile eşi ve ortağı doktor Esma Kuriş Baştan hakkında 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istemiyle dava açıldı

Her şey bu fotoğrafla başlamıştı! 15 yıl hapis
Her şey bu fotoğrafla başlamıştı! 15 yıl hapis
GİRİŞ 02.01.2017 21:34 GÜNCELLEME 02.01.2017 21:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

FETÖ elebaşı Fetullah  Gülen'in "diş doktoru" olduğu belirlenen Ali İlker Baştan ile eşi ve ortağı  doktor Esma Kuriş Baştan hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan  15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istemiyle dava açıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin  ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan, örgüt elebaşı Fetullah  Gülen'in ''diş doktoru'' olduğu belirlenen Ali İlker Baştan ile eşi ve ortağı  doktor Esma Kuriş Baştan hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan  15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istemiyle dava açıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca,  FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in diş  doktoru olduğu belirlenen Ali İlker Baştan ile eşi ve ortağı doktor Esma Kuriş  Baştan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, şüpheli Ali İlker  Baştan'ın, İstanbul Çengelköy'de bulunan Özel Vizyonnet Diş Kliniği'nin sahibi  olduğu, eşi ve ortağı Esma Kuriş Baştan'ın da burada doktor olarak çalıştığı yer  aldı.

Kliniğin örgüt lehine faaliyetlerde bulunmak amacıyla kullanıldığı öne  sürülen iddianamede, şüpheli Ali İlker Baştan'ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in  diş doktoru olduğu ve sürekli Amerika'ya gittiği kaydedildi.

Soruşturma kapsamında her iki şüphelinin de tutuklandığı belirtilen  iddianamede, şüpheliler hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan  7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Başsavcıvekili İsmail Uçar'ın onayının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza  Mahkemesine gönderilen iddianame, mahkemece kabul edildi. İlk duruşmanın 16  Şubat'ta Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında yapılmasına karar veren heyet,  şüpheli Esma Kuriş Baştan'ın da tahliyesine hükmetti.

OPERASYON BU FOTOĞRAFLA BAŞLAMIŞTI

FETÖ lehine sosyal medyada paylaşımlarda bulunan NBA oyuncusu Enes  Kanter, meslekten ihraç edilen örgütün firari eski savcıları Zekeriya Öz ve Celal  Kara ile çekildiği fotoğrafı geçen yıl Twitter'dan yayımlamıştı. Bu paylaşımının  ardından kısa bir süre sonra haklarında yakalama kararı çıkarılan Öz ve Kara,  Gürcistan üzerinden yurt dışına kaçmıştı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimin ardından söz konusu fotoğrafın ait  olduğu yere dair ihbarı değerlendiren polis, fotoğrafın Üsküdar Çengelköy'deki  Özel Vizyonnet Ağız ve Diş Kliniği'nin balkonunda çekildiğini tespit etmesi  üzerine kliniğin sahibi Ali İlker Baştan ile eşi ve ortağı doktor Esma Kuriş  Baştan gözaltına almıştı. Söz konusu kliniğin örgüt tarafından kullanıldığı ve  Ali İlker Baştan'ın Gülen'in diş doktoru olduğu iddia edilerek, her iki şüpheli  de çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

YORUMLAR 3
  • mendo 7 yıl önce Şikayet Et
    sifatlara bakinca olay cozuluyor..
    Cevapla
  • sema 7 yıl önce Şikayet Et
    hainler birarada
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı