Gabar Dağı'ndaki operasyonun görüntüleri

Gabar'da düzenlenen operasyona 5 Skorsky helikopter, 1 Cougar genel maksat helikopteri ve 2 Atak taaruz helikopteri desteğinde bin 567 personel katıldı.

GİRİŞ 08.01.2017 07:52 GÜNCELLEME 08.01.2017 09:14
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, “Bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla güvenlik korucularıyla takviyeli 6 komando taburu, 2 Jandarma Özel Harekat Taburu ve 7 Motorlu Piyade Kolu’ndan toplam bin 567 personel 04, 07 Ocak 2017 tarihinde Gabar Dağı bölgesinde Şehit P. Er Bayram Kardaş Müşterek Operasyonu icra edilmiştir.

Terör örgütü tarafından kritik önem atfedilen sarp arazi yapısına sahip olan bölgeye komanda birlikleri teröristlerin kaçışını engellemek ve baskın etkisi oluşturmak maksadıyla hava hücum harekatı ile indirilmiştir.

Operasyona 5 Skorsky, 1Coguar, genel maksat helikopteri ve 2 atak taarruz helikopteri kullanılmış insanlı, insansız hava araçları ile istihbarat desteği sağlanmıştır” denildi.



Gerçekleştirilen operasyon kapsamında 1 teröristin etkisiz hale getirildiğinin belirtildiği açıklamada, “Önceden yerleştirilmiş basma düzenekli el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 2 personel şehit olmuş, 5 personel yaralanmıştır. Operasyonda yaklaşık 110 kilometrekarelik bir alan aranmış, bölgedeki terör örgütünce kullanılan mağara, sığınak ve meskun mahallerde çok sayıda çok sayıda malzeme ele geçirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.   

YORUMLAR 17
  • Artvinli Nuray 7 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili teror orgutu hdpkk ve teror orgutu daes oncelikle napalm bombasiyla agir sekilde bombalanarak imha edilmelidir
    Cevapla
  • ülkemi seviyorum 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahim güvenlik güclerimize yardim et zaferler nasip eyle vatan hainlerine firsat verme kendi tuzaklarini kendilerine cevir onlari kahru perisan eyle aminn
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    nasıl ki teröristler oralarda yaşamaktan çekinmiyorlar, bizde terörist gibi yaşamalı terörist gibi düşünmeliyiz onlardan herzaman bir adım önde olalım. yapmak istediklerinin önüne böyle geçebiliriz onları böyle durdurabiliriz. kendi vatanımızı kendimiz müdafaa etmek zorundayız. elimizde cücük gibi bir toprak kaldı bunuda bölemeyiz.
    Cevapla
  • samimi 7 yıl önce Şikayet Et
    Tek yumruk halinde olursak kimse bize birsey yapamaz insaAllah.
    Cevapla
  • Umur.adana 7 yıl önce Şikayet Et
    Ey polisimiz. Ve askerim.tüm teröre.mücadele.eden unsurlarımız.hakkınız. Çok.hakkınızı.bizlere helal edin.bizimde duamız sizinle.sizinle.gurur ve onur duyuyoruz.allah hepinizin. Yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • burak 7 yıl önce Şikayet Et
    helal etmelkerini istiyorsak çok çalışmalıyız. her ne yapıyorsak daha iyi yapmalıyız, milletin artık bir seferbelik başlatması lazım, çocuklarınızı iyi yetiştirin, işini doğru ve düzgün yapın ki onlara layık olalım.
    Cevapla
  • 06 Ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah Askerimizden ve polizimizden razi olsun Allah yar ve yardimçinz olsun yigitlerimiz Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması