Masharipov'la ilgili Özbekistan'dan açıklama geldi

Ortaköy'deki terör saldırısının faili Abdülkadir Masharipov'un, terör örgütü üyesi olduğu için memleketi Özbekistan'da arananlar listesinde yer aldığı bildirildi.

Masharipov'la ilgili Özbekistan'dan açıklama geldi
Masharipov'la ilgili Özbekistan'dan açıklama geldi
GİRİŞ 17.01.2017 19:26 GÜNCELLEME 17.01.2017 19:37
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Özbekistan güvenlik birimlerinden bir yetkilinin AA muhabirine, Ortaköy'de bir eğlence merkezindeki 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırının faili Abdülkadir Masharipov'un, 6 yıl önce Özbekistan'dan ayrılarak Afganistan'a geçtiğini söyledi.

"ÖZBEKİSTAN'DA DA ARANANLAR LİSTESİNDEYDİ"

Özbek yetkili, Masharipov'un, Afganistan'da terör örgütüne üye olduğu bilgisi üzerine Özbekistan'da arananlar listesine alındığını belirtti.

Masharipov'un ülkenin doğusundaki Kokand şehrine kayıtlı olduğunu anlatan yetkili, Özbek makamların, terörist hakkındaki bilgilerin paylaşımı konusunda Türk muhataplarıyla irtibat halinde olduğunu vurguladı.

YORUMLAR 38
  • Adil 7 yıl önce Şikayet Et
    Özbekistan fetönün inlerinden bir tanesi, yetkililer türki cumhuriyetlerden gelenlere vize uygulasin.
    Cevapla
  • Uygur Turki 7 yıl önce Şikayet Et
    Uzbekistan neden bügüne kader sustu, katilin fotoğrafi daha öncede yayinlaşirken, Uzbekistan bu adami aradiklarini neden gizlidi? Neden bügüne kader bekledi?
    Cevapla
  • Uygur Turki için 7 yıl önce Şikayet Et
    Özbekistan yıllardır söylüyor ülkenizdeki Özbekistan vatandaşı olan radikalleri Özbekistan'a sınırdışı edin diyor. Şimdi çıkmışsın Özbekistan'ı suçlulyorsun. anlaşılan beynin var ama fikrin yok
    Cevapla
  • hakikat 7 yıl önce Şikayet Et
    özbekler devlet olarak diktatör bir rejimin altında ve halk da bastırılmış..dil olarak ağırlıklı farsça konuşabilen bir ülke dolayısıyla iran etkisi mevcut . bana göre bu işin içinde iran parmağı araştırılsın
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu olay daiş kullanılarak cia nın yaptığı bir eylem zaten daiş ABD nin cia da ABD nin resmî örgütü gayriresmi örgütünü kullanarak eylemi yaptırmıştır burda maksat Türkiye ye zarar vermek gerisi teferruat
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    kaçtı dediler, burda çıktı, kırgız dediler özbek çıktı! medya her şeyi nerdeyse sallıyor!
    Cevapla
  • ÇILGIN TÜRKLER 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş biraz saksıyı çalıştırsana.. Emniyet belkide özellikle yanlış bilgi veriyor ki,bu hainleri daha kolay yakalamak için bir taktik olabilir... Tabiki de teröristin gerçek kimlik bilgilerini vermiycek...:)))
    Cevapla
  • sabri 7 yıl önce Şikayet Et
    Madem 6 yıldir arananlar listenizdeydi bu bilgiyi neden daha önce Türkiye ve Dünya ile paylaşmadınız da şimdi Türk makamlarından bilgi paylaşımı istiyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...