Üsküdar'da toplu 'evet'

AK Parti Üsküdar İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) düzenlediği toplu nikâh töreninde 50 çift birlikte 'evet' diyerek dünya evine girdi.

Üsküdar'da toplu 'evet'
Üsküdar'da toplu 'evet'
GİRİŞ 29.03.2017 19:21 GÜNCELLEME 29.03.2017 19:21

Halk oylaması faaliyetlerine ilk başlayan AK Parti teşkilatı olan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı, dikkat çeken organizasyonlarla çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti Üsküdar İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) düzenlediği toplu nikâh töreninde 50 çift evlendi.

Bağlarbaşı’ndaki SKM alanında düzenlenen toplu nikâh töreni yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla miting havasına büründü. Murat Reis, Selami Ali ve Mimar Sinan mahallerinde oturan Roman vatandaşlar arasında çoğu resmi nikâhsız yaşadığı tespit edilenler için düzenlenen törene Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar SKM Başkanı İhsan Sorar, AK Parti Üsküdar Kadın Kolları Başkanı Neslihan Aydın ve AK Parti Üsküdar Gençlik Kolları Başkanı Yunus Köse katıldı.

SORAR: SICACIK BİR EVET

AK Parti Üsküdar SKM Başkanı İhsan Sorar, evliliğin sıcacık bir evetle başladığını belirterek, “Roman vatandaşlarımız ülkemizin olduğu gibi Üsküdarımız’ın da olmazsa olmazıdır. Evet diyerek hayatlarını birleştirecek çiftlerimize mutluluklar diliyoruz. Roman vatandaşlarımız, 15 Temmuz FETÖ kalkışmasında Selamsız’da tankların önünde duvar olarak destan yazdılar. Murat Reis, Selami Ali ve Mimar Sinan mahallerimizde ikamet eden Roman vatandaşlarımızdan 16 Nisan’da güçlü bir evet alacağımızı şimdiden görüyoruz” dedi.

UÇMA: EN GÜZEL SİZE YAKIŞIYOR

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma da “Ben de sizin gibi Selamsızlıyım. Romanlar bu Üsküdar’ın eşit vatandaşıdır. Romanlar Üsküdar’ın ayrılmaz parçasıdır. Ben ne isem Roman da o, Roman ne ise ben de oyum. Yıllarca bu topraklarda doğmuş büyümüş yaşamış kardeşlerimizsiniz. Sizin eğitim probleminiz oldu, iş probleminiz oldu, aş probleminiz oldu, belediyelerin kapısında kimse size bakmadı, valiliklerin kapısında size bakmadı, doğru mu? Bütün bunlar doğru mu? Evet ben Selamsızlıyım. En eski Üsküdarlı sizsiniz. Eğer Üsküdarlılık varsa, bu Üsküdarlılık en güzel size yakışmaktadır” şeklinde konuştu.

EŞİT VATANDAŞ

AK Parti iktidarı döneminde Roman vatandaşların sorunlarına yönelik çok sayıda adım atıldığını vurgulayan Uçma şunları söyledi:

“Sizin olduğunuz yerde neşe var, güzel Türkçe var, sizin olduğunuz yerde insanlık var, sizin olduğunuz yerde muhabbet var? Sizin yıllarca unutulmuşluğunuzu, sizin yıllarca ihmal edilmişliğinizi AK Parti iktidarı değiştirdi. Bu ülkenin artık siz eşit vatandaşısınız. Bütün problemlerimiz bir çırpıda tabii ki bitmedi. Ama bir şey var ise şunu artık herkes kabul ediyor. Romanlar bu ülkenin eşit vatandaşıdır. Romanlar bu ülkenin ayrılmaz parçasıdır."

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in kıydığı toplu nikahta çiftler “Evet” diyerek, dünya evine girdi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki