PKK saldırısının ayrıntıları ortaya çıktı

Diyarbakır emniyet müdürlüğü ek binasına PKK tarafından kazılan tünele yerleştirilen 1 ton patlayıcıyla gerçekleştirilen hain saldırıya dair ilginç bilgiler ortaya çıktı.

GİRİŞ 14.04.2017 06:55 GÜNCELLEME 14.04.2017 09:13
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Biri polis 2 kişinin hayatını kaybettiği hain terör saldırısının ayrıntıları şöyle...

TALİMATI PKK'NIN SÖZDE AMED SORUMLUSU VERDİ

Bağlar’ı kana bulayan saldırının talimatı, terör örgütü PKK’nın sözde Amed eyaleti sorumlusu tarafından verildi. 

Eylemin planlaması yapılarak görev, 1991 Diyarbakır doğumlu H.Y. adlı örgütün şehir yapılanmasına mensup teröriste verildi. H.Y., 4 ay önce emniyet binasının çevresindeki Ercin Apartmanı’nın boş olan bodrum katını kiralamak için bodrum katın sahibi Ş.B. adlı kişiyle görüştü. 

"MERMER ATÖLYESİ AÇACAĞIM" DEDİ

Ş.B.’ye “Mermer atölyesi açacağım” diyen H.Y., 1 yıllık kira için 82 bin TL’ye anlaşarak bodrum katı kiraladı. 

Olayın ardından gözaltına alınan Ş.B., ifadesinde “H.Y. 4 ay önce geldi ve ‘Bodrum katı mermer dükkânı yapacağım’ dedi, ben de kiraya verdim” diye konuştu. H.Y., çevredeki komşulara “Kardeşim” diye tanıttığı bir kişiyi bodrum katına yerleştirdi ve kendisi de arada bir gidip bodrum katı ziyaret etti.

1.5 AY ÖNCE GÖZALTINA ALINIP SERBEST KALMIŞ 

28 Şubat 2017’de polise yapılan bir ihbarla H.Y.’nin PKK adına eylem hazırlığı içinde olduğu söylendi. Bunun üzerine gözaltına alınan H.Y., savcılık talimatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

ELEKTRİK FATURALARI YÜKSEK GELİYORDU

Patlama sonrası ifadesi alınan binanın kapıcısı, “H.Y. arada bir gelip gidiyordu. Bodrum katının elektrik faturası çok yüksek geliyordu. 

Garip bir şeyler olduğunu anlıyordum” dedi. Diyarbakır patlaması sonrası kentte operasyon başlatan polis, 5’i terör örgütü PKK ile irtibatlı toplam 167 kişiyi gözaltına aldı.  

 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 10
  • EVEEET 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatan haini katiller.Bunların idam edilmesi gerekir
    Cevapla
  • kul hakkı izmir 7 yıl önce Şikayet Et
    her protesto eyleminde önde gezen 150-200 kişi dhkpcli-tikko-tklmp terör örgütü elemanlarını devlet neden yakalamaz.istanbulda silahla kahve basan terörist bordo pantolonlu adliye eyleminde ön saflardaydı. burda bulunanlar 1 tane evet oyu çıkmasın çıkarsa hepinizi öldürürüm diyordu
    Cevapla
  • izmir kul hakkı 7 yıl önce Şikayet Et
    terör örgütüne yıllardır yardım yapanlar neden serbest hakim diyorki illa kesin delil ya vatandaşı öldürüken kamera kaydı yapacaksın yada bombaları taşırken görüntüleyeceksin yoksa hakim kesin delil yok diye serbest bırakıyor.acilen yeni anayasa yeni terör kanunu ve idam çıksın
    Cevapla
  • MoonStar 7 yıl önce Şikayet Et
    İdam
    Cevapla
  • Sena 7 yıl önce Şikayet Et
    Güvenlik güçlerinin yakınındaki binalar gözetim altında tutulmalı.Bu yaratık neden serbest bırakıldı.
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    O yareatığı serbest bırakan Savcı efendiye ne olacak merak ediyorum.Bunlar gibi teröristlere detsek veren adaletçiler olduğu sürece bu ülkede terör ve termörist bitmez.Allah kahretsin. İnşallah teröre yardımcı olanlarda Allah'tan belalarını bulurlar.O Savcı efendinin vicdanı rahatmı? Onunda evlatları vardır,anası babası vardır.Kendi başına gelseydi ne olurdu? Allah'ın adaleti inşallah o savcının adaletinin üstündedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak