2017 POMEM 10 bin polis alımı son başvuru tarihi! KPSS şartı var mı?

2017 Polis alımı yapılacak mı? Açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu polis alımı için bu kez sayı verdi. 10 bin polis alımı yapılacağını öğrenen adaylar, şimdi büyük bir merakla alımların ne zaman yapılacağını sorguluyor. Polis olmak için başvuru şartları pa.edu.tr'de...

2017 POMEM 10 bin polis alımı son başvuru tarihi! KPSS şartı var mı?
2017 POMEM 10 bin polis alımı son başvuru tarihi! KPSS şartı var mı?
GİRİŞ 19.04.2017 17:12 GÜNCELLEME 19.04.2017 17:12

Polis Akademisi Başkanlığından yapılan son dakika açıklamasıyla POMEM 20. dönem 10 bin polis alımı ön başvuru süresi uzatıldı. Ayrıntılar haber detayında. Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamayla POMEM 10 bin polis alımı başvuru tarihleri ve şartları belli oldu. POMEM 10 bin polis memuru alımı başvuru tarihleri ne zaman? POMEM başvuru şartları neler? Polis alımı başvurusu nereden yapılır? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 10 bin polis memuru alımı yapılacağı müjdesini geçtiğimiz günlerde vermişti. Polis olmak isteyen binlerce vatansever bu açıklamadan sonra Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılacak açıklamayı beklemeye başladı. EGM yaptığı son dakika duyurusuyla alım şartlarını ve başvuru tarihlerini açıkladı. 9 bini erkek bini kadın olmak üzere POMEM'e alınacak 10 bin polis öğrencisi hakkında detaylı bilgiler.

POMEM BAŞVURU TARİHLERİ UZATILDI

2017 yılı 20. Dönem POMEM ön başvuru işlemlerinin 03-14 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacağı daha önce duyurulmuştur.

Ancak, ülkemizde yapılacak olan referandum oylaması nedeniyle oluşan hareketlilikten dolayı bazı adayların ön başvuru işlemlerini gerçekleştirememesi ve başvuru süresinin uzatılması ile ilgili olarak yoğun talep gelmesi nedeniyle  20. Dönem POMEM ön başvuru işlemleri 28 Nisan 2017 tarihine kadar uzatılmıştır.

Tüm adaylara ilanen duyurulur.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

İnternetten ön başvuru yapan ve şahsen başvuru ve sınav için çağrılan adayların getirmesi gereken belgeler;

a) T.C. kimlik numarası yazılı beyanı, (sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday 11 haneli T.C. kimlik numarasını ve bu kimlik numarasının kendisine ait olduğunu el yazısı ile ilgili satıra yazacaktır.)

b) Sınav başvuru dilekçesi, tam ve eksiksiz olarak doldurulacaktır.(sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, sınav başvuru dilekçesi www.pa.edu.tr adresinden indirilecektir.)

c) Aday Sağlık Bilgilendirme Formu, tam ve eksiksiz olarak doldurulacaktır. (sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, aday sağlık bilgilendirme formu www.pa.edu.tr adresinden indirilecektir.)

ç) Adayların Fiziki Yeterlilik Sınavı Parkuruna Katılmasına Engel Sağlık Probleminin bulunmadığına dair beyanı, (sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, söz konusu evrak www.pa.edu.tr adresinden indirilecektir.)

d) Lisans diplomasının veya geçici bitirme belgesinin aslı ile birlikte fotokopisi, (Yabancı Ülkeden alınan lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

e) KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

f) Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf, Sayfa 5 / 8

g) Kendisi ve evli ise eşinin sabıka kaydı olmadığını ifade eden yazılı beyanları, (sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısı ile kendisinin ve evli ise eşinin sabıka kaydı durumunu yazacaktır.)

ğ) Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi, (Eğer yaş tashihi yaptırmış iseniz, yaptırdığınız yaş tashihinin tarihini gün-ay-yıl olarak yazınız. Kesinleşmiş Mahkeme Karar tarihi yazılacak ve tasdikli mahkeme kararı başvuru sırasında teslim edilecektir.)

h) Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş veya Çocuklarından, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullük belgesinin Kurumca onaylı örneği,

ı) Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,

i) Sınav Giriş Belgesi, UYARI: Aranılan nitelikleri taşıyan ve istenen belgeleri getiren adayların şahsen başvuruları alınır. Başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi