KPSS lisans sınav sonucu kesin açıklandı mı?

ÖSYM'nin 21 Mayıs ve 27, 28 Mayıs tarihlerinde düzenlediği 2017 KPSS sınav sonucu açıklanma tarihi belli oldu mu? Binlerce memur adayının merakla beklediği KPSS sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

KPSS lisans sınav sonucu kesin açıklandı mı?
KPSS lisans sınav sonucu kesin açıklandı mı?
GİRİŞ 16.06.2017 19:25 GÜNCELLEME 16.06.2017 19:25

Üniversite eğitimini almış binlerce memur adayının başvuru yaptığı 2017 KPSS sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Memurluk sınavı olarak da adlandırılan ÖSYM'nin düzenlediği KPSS sınav sonuç tarihi belli oldu. Bir sene boyunca tüm emeklerine vererek bu sınava hazırlanan milyonlarca kişinin merakla beklediği KPSS (2017) sonuç tarihi ve ÖSYM öğrenme ekranı haberimizin detayında...

2017 KPSS SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

21 Mayıs ve 27-28 Mayıs'ta gerçekleştirilen milyonlarca kişinin girdiği KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 16 Haziran 2017'de ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden erişime açılacak. ÖSYM tarafından KPSS sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizin detayından öğrenebilirsiniz. Peki KPSS sonuç ekranına nasıl ulaşılır? 

LİSANS KPSS SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde.

KPSS 2017 TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS 2017/1 tercihleri 27 Haziran tarihinde saat 10.00'da başlıyor. 3 Temmuz'da KPSS 2017/1 tercihleri sona eriyor. Devlet Personel Başkanlığınca, önce kurumlardan talep toplama işlemi yapılıyor. Yapılan çalışmaların ardından hazırlanan kılavuz ÖSYM'ye gönderiliyor. Ardından ise ÖSYM tarafından tercihlerin alınması süreci başlıyor. 2017 yılı içerisinde yapılan açıklamalara göre 3 yerleştirme işlemi yapılacak. İlk yerleştirme Temmuz ayında ikinci yerleştirme ise Kasım ayında yapılacak. 3. yerleştirme ise engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak yapılacak, bu yerleştirme ise yine Temmuz ayında yapılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar