Başbakan Yıldırım'dan önemli Suriyeli açıklaması

Suriyeli mültecilerden nitelikli olanlara vatandaşlık vereceklerini belirten Yıldırım, 'haddini aşan olursa sınır dışı ederiz' dedi.

Başbakan Yıldırım'dan önemli Suriyeli açıklaması
Başbakan Yıldırım'dan önemli Suriyeli açıklaması
GİRİŞ 06.07.2017 04:19 GÜNCELLEME 06.07.2017 04:20
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunu değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, Suriyeli mültecilerden nitelikli olanlara vatandaşlık vereceklerini söylerek, "Haddini aşan olursa sınır dışı ederiz" açıklamasını yaptı.

Gazetecilerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşlık kazanmanın şartlarının kanunla belirlendiğini hatırlattı.

"KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN, HADDİNİ AŞANI SINIR DIŞI EDERİZ"

Suriyeli mültecilerin arasında akademisyen, bilim adamı ve doktorların bulunduğunu belirten Yıldırım, "Üç milyondan fazla sığınmacı içinden ince eleyip sık dokuyarak belirlediğimiz nitelikteki kardeşlerimize vatandaşlık vereceğiz" dedi. Haddini aşanların hukuk önünde ceza alalacaklarını da vurgulayan Başbakan, "Gerekirse bu kişileri sınır dışı ederiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Sapla samanı karıştırmamak lazım" şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI: TESPİT EDERSENİZ GÜVENLİK GÜÇLERİNE BİLDİRİN

Vatandaşlara da çağrı yapan Başbakan Yıldırım, Suriyeli mültecilerle ilgili bir taşkınlık tespit etmeleri halinde konuyu güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi.

YORUMLAR 37
  • nitelikli 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim üniversie mezunu meslegini yapamıyor 1400 tl ye güvenlik görevligi yapıyor benim üniversite mezunu kardeşim bu ülkenin evladı degilmi niteliksizmi acaba?...
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başbakan durum vahim bence hepsi sınır dışı edilsin.İleride ülkemizin kaderiyle oynanmasın bunlar hizaya'da gelmez çok farklı insanlar.
    Cevapla
  • ATA 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkedem nitelikli elaman yok mu?yani suriyelilere muhtaçmıyız nedir yani???
    Cevapla
  • murathan 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkemde kendimi yabancı hissediyorum nereye gitsem yabancı dil konuşuyorlar
    Cevapla
  • Dığru 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık gerçekten suriyelilerden sıkıldık.her yerde onlar var 10-15 kişilik gruplarla geziyolar.cocukları cocuklarımızı parkta oynatmıyor.bn 1200 lira kira veremiyorum ama onlar verebiliyo.ben anladım ki suriyeliler fln gitmez bu ülkeden adamlar kral gbi yaşıyorlar gitmezler tabi.hiç kimse memnun değil.suriyeliler için refarandum yapılsın yüzde 90 gitsin dee millet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı