Skandala tepki büyüyor! Toplanma çağrısı yaptı

MÜSİAD, İsrail’in, Mescid-i Aksa’da ibadeti engellemesi ve Müslümanlara uygulanan şiddete karşı yarın kılınacak Cuma namazı sonrası planlanan mitinglere katılım çağrısı yaptı.

Skandala tepki büyüyor! Toplanma çağrısı yaptı
Skandala tepki büyüyor! Toplanma çağrısı yaptı
GİRİŞ 20.07.2017 13:11 GÜNCELLEME 20.07.2017 13:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İsrail’in,Mescid-i Aksa’da ibadeti engellemesi ve ibadet eden Müslümanlara uygulanan şiddet hakkında yazılı bir açıklama yaptı ve yarın kılınacak Cuma Namazı sonrası planlanan mitinglere katılım çağrısı yaptı.

Kaan, açıklamasında şunları kaydetti:

“İsrail’in, Müslümanların 50 yıl sonra ilk kez Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı kılmasını engellemesinin ardından, polisin kapılarda dedektörle arama yapması ve aralarında, Mescid-i Aksa Barış Elçisi, Hatibi ve Eski Kudüs Müftüsü İkrime Sabri’nin de bulunduğu Müslüman kardeşlerimize ses bombası ve plastik mermiyle müdahalede bulunması kabul edilemez.

Ortada bir insan hakları ihlalinin olduğu açık. İsrail, uluslararası kamuoyunun buna kayıtsız kaldığı her gün, bu ihlali bir adım öteye taşıyor. İsrail’in, Müslümanlara yönelik günden güne sertleşen bu tutumunu kınıyoruz.Kudüs’ün işgalinden bu yana Müslümanların kapanmayan yarası olan bu durumun bir an önce son bulması için İslam Âlemi başta olmak üzere bütün dünyanın harekete geçmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Aksa tüm Müslümanlarındır!

Kudüs, ilk kıblemiz, ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimiz Mescid-i Aksa’yı bağrında barındırıyor. Peygamber Efendimiz (SAV) burada bütün Peygamberlere namaz kıldırmış ve Allah’ın (C.C.) huzuruna buradan çıkmıştır. Aksa dolayısıyla sadece Filistinlilerin değil, bizatihi tüm Müslümanlarındır ve en az Mekke ve Medine kadar kutsaldır.

Yedi Güzel Adam’ın ‘güzel’lerinden biri olan Mehmet Akif İnan’ın yıllar önce Mescid-i-Aksa şiirinde:

“Nerde kardeşlerim diyordu bir ses / İlk Kıblesi benim ulu Nebi’nin / Unuttu mu bunu acaba herkes” ifade ettiği gibi kutsalımız olan Aksa’ya sahip çıkmalıyız.

İslam İşbirliği Teşkilatı acilen toplanmalı

Diğer taraftan 48 yıl önce, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak için kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) bu konuda sessizliğini koruması kabul edilemez. 57 üye ülkesiyle İslam ülkelerinin en büyük çatı örgütü olan İİT acilen toplanmalı ve İslam dünyasının kutsalı olan Aksa için çözüm yolları aramalıdır.

MİTİNG YERİ

Öncelikle İstanbul/Beyazıt’ta olmak üzere tüm Türkiye’yi 21 Temmuz 2017 (Yarın) Cuma Namazı sonrası Mescid-i Aksa’nın yanında olduğumuzu göstermek için destek mitinglerine davet ediyoruz. Bizim sessizliğimiz Kudüs’ün kaybedilmesi demektir.”

YORUMLAR 2
  • oraloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: sayın israil,,,, Allahü Tealanın varlığını brliğini gösterdiği kaç tane kulu vardır bilmiyorum. lakin ben bunlardan biriyim. Akıllı olun. hele hele müslümanlara zulüm yapmayın. müslüman olun bu işler sizlerin bidiği gibi değil . sanmayın ki zehir zehirliyor, yemek karın doyuruyor. dikkat edin ,sakın olaki dolgun görünümlü,, lakin içi boş başak buğday taneside olmayın.
    Cevapla
  • Abdullah¥3 6 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber katillerinden herşey beklenir. yakında sonları gelecek inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor