2017 KYK yurt başvuruları internetten nasıl yapılır?

Binlerce öğrencinin heyecanla beklediği gün geldi çattı. Üniversite eğitimini tamamlamak isteyen öğreniciler 2017 KYK yurt kayıtları internet üzerinden nasıl yapılır? sorusunun yanıtını aramaya başladı.

2017 KYK yurt başvuruları internetten nasıl yapılır?
2017 KYK yurt başvuruları internetten nasıl yapılır?
GİRİŞ 14.08.2017 09:52 GÜNCELLEME 14.08.2017 09:53

2017 - 2018 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala KYK yurt başvuru 14 Ağustos pazartesi (Bugün) itibariyle başladı. Üniversite eğitimini dışarıdan tamamlayacak olan öğrenciler gözünü 2017 KYK yurt başvuru işlemlerine çevirdi. Peki KYK yurt başvurusu internetten nasıl yapılır? Ailesinde uzak kalacak olan öğrenciler güvenli ve hesaplı bir yer olarak gördüğü KYK yurtları ile ilgili kayıt detayları paylaşıldı. İşte binlerce öğrencinin KYK yurt kayıtları ile ilgili merak ettiği tüm bilgiler...

KYK YURT BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), yeni eğitim-öğretim yılı için yurt başvurularını 14 Ağustos pazartesi günü başlayacak ve 20 Ağustos pazar günü sonra erecek.

KYK YURT BAŞVURUSU İNTERNET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR?

->KYK resmi web sitesine " kyk.gov.tr" adresi girilir. "2017-2018 Öğrenim yılında yurt içinde yükseköğrenim programına girmeye ÖSYM veya ara sınıf öğrencilerin yurt başvurusu için tıklayınız" sekmesine tıklanır.

->Açılan sayfada "Başvuruda dikkat edilecek hususlar "yazısı dikkatlice okunduktan sonra sayfanın en altındaki başvuru şartlarını kabul ettiğinizi onaylamak için onay kutucuğunu işaretleyip "Başvuru ve Güncelleme" sekmesi tıklanır.

->Yeni sayfadaki başvuru sahibi kimlik bilgileri doğru olarak doldurulup resimdeki güvenlik kodu girilir.

->Açılan yeni sayfada sizden öğrenim bilgileriniz ve okul bilgileriniz istenir.

->Açılan yeni sayfada sizden ailenizle ilgili bilgiler istenmektedir. (ailede başka eğitim gören var mı, malvarlığı ,geliri vb.) sizden istenen bilgileri doğru olarak girmeniz yararınıza olacaktır. (verdiğiniz bilgilerin doğruluğu kesinlikle araştırılacaktır.)

->Sizden adres bilgileriniz ve e posta adresiniz istenmektedir.

->Son olarak tüm bilgilerinizin doğru olarak doldurduğunuzdan emin olduktan sonra kaydet sekmeni tıklayrak, 2018 KYK burs ve kredi başvuru işlemleriniz tamamlanmış olacaksınız.

BAŞVURU SONUÇLARI NEREDE AÇIKLANACAK?

Başvuruların değerlendirmesi sonrasında, burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun kyk.gsb.gov.tr internet adresinde ilan edilmektedir.

2017-2018 YILI ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Her üniversitenin açılış tarihi farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle öğrencilerin kendi üniversitelerinin resmi web sitesinden akademik takvimlerini incelemesi gerekmektedir. Ancak, genelde tüm üniversitelerin başlangıç tarihi eylül sonu – ekim başı aralığında olmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!