Bombanın pimi teröristin elinde kaldı!

Hatay'da teröristlere yönelik operasyonda göğsüne iki mermi isabet etmesine rağmen çatışmayı sürdüren, kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Samet Tokur'un, bir teröristi silah arkadaşlarının bulunduğu noktaya el bombası atacağı sırada etkisiz hale getirdiği ortaya çıktı.

Bombanın pimi teröristin elinde kaldı!
Bombanın pimi teröristin elinde kaldı!
GİRİŞ 07.04.2018 11:58 GÜNCELLEME 07.04.2018 11:59
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) birimlerince, Amanos  Dağları'nın Hataybölgesinde 26 Mart'ta teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan  ve daha sonra şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Tokur'un kahramanlık örneği  sergilediği öğrenildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Zeytin Dalı Harekatı ile  Suriye'nin Afrin bölgesiyle irtibatı kesilen Amanoslar bölgesindeki teröristlere  yönelik operasyonda görevli Tokur, teröristlerle çıkan çatışmanın ardından  başlatılan arama-tarama faaliyetleri sırasında kayalık ve ormanlık alanda bir  terörist tespit etti.

 

 

Kayalıklara saklanan terörist, kendisini etkisiz hale getirmek için  harekete geçen Tokur'a tabancayla ateş açtı.

 Göğsüne isabet eden iki mermiye rağmen çatışmayı sürdüren Tokur,  teröristi etkisiz hale getirdi.

BOMBANIN PİMİ TERÖRİSTİN ELİNDE KALDI

Etkisiz hale getirilen teröristin, jandarma personelinin bulunduğu  noktaya atmak üzere pimini çektiği el bombası ise elinde patladı. Tokur,  gösterdiği kahramanlıkla silah arkadaşlarının hayatını kurtardı.

Teröristin cesedi üzerinde yapılan incelemede el bombasının piminin  elinde kaldığı tespit edildi.

SİLAH ARKADAŞININ KANININ YERDE BIRAKMADI

Jandarma Uzman Çavuş Tokur'un etkisiz hale getirdiği teröristin,  İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesinde gri kategoride yer alan terör  örgütü PKK/KCK'nın sözde Belen-Samandağ grup sorumlusu "Demhat" kod adlı İsmail  Özdemir olduğu ve Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 14 Şubat 2017'de Tokur'un aynı  birlikten silah arkadaşı Jandarma Uzman Çavuş Salih Kayan'ı şehit ettiği  belirlendi.

 Yaralı Tokur ise kaldırıldığı hastanedeki müdahaleye rağmen 27 Mart'ta  şehit oldu. Kahraman jandarmanın cenazesi, Samsun'un Salıpazarı ilçesinde 28  Mart'ta on binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Amanos Dağları'nın Hatay bölgesinde tespit edilen terör örgütü  mensuplarına yönelik 26 Mart'ta düzenlenen hava destekli operasyonda 11 terörist  etkisiz hale getirilmişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • ejder 6 yıl önce Şikayet Et
    celik yelek neredeymiş?? gögüsten yara alinirmi şaka gibi
    Cevapla
  • Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Yelek de bir yere kadar etkili öyle filmlerdeki gibi olmuyor ejder bey hiç bişe olmassa iç kanama var kemiğin kırılıp kalbe batması sonucu
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    allah sehitligini kabul etsin de, bizimkiler neden balistik yelek takmiyor anlamiyorum. herseye paramiz varda buna mi kalmadi??
    Cevapla
  • tarık orkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şehit askerimize rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Fani 6 yıl önce Şikayet Et
    Yiğit Asker.Şehadetinde Şanına yakışır oldu.Keferenin elinde patlattın bombayı. Efendimizin komşusu olasın.Şehitler defterine adını yazdırdın.Ne mutlu sana.
    Cevapla
  • Faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    Özel birimlerimize kursun gecirmez yelek verilmesi gerekmezmi?
    Cevapla
  • TOPRAK 6 yıl önce Şikayet Et
    O ağır 15kg'lık çelik yeleklerle ayakta zor durulur. Hafif kurşun geçirmez yelek verilmesi lazım artık. Bunlar üretiliyor.
    Cevapla
  • celikyelek 6 yıl önce Şikayet Et
    mermi yeleğin korumadığı bir yere gelmiş olabilir, askerlerimize çelik yelek veriliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz